Thursday, November 28, 2013

Αρβανιτόπουλος: Μια μικρή μειοψηφία επιδιώκει το χάος. -Με τις σημερινές αποφάσεις το εξάμηνο φαίνεται να χάνεται οριστικά.

Για μια μειοψηφία που κρατά παράνομα κλειστό το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας στην απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Παρανόμως κλειστό παραμένει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε δηλώσή του απόψε και μίλησε για μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και «επιδιώκει το χάος».
Είπε χαρακτηριστικά:

«Το ΕΚΠΑ παραμένει παρανόμως κλειστό. Μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά σε ομηρεία φοιτητές, καθηγητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους. Σήμερα μια μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής. Γιατί επιδιώκουν το χάος. Διάλογος όμως με το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται».
Νωρίτερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, σε μια θυελλώδη συνεδρίασή τους, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, και την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους. Η απόφαση ελήφθη δια βοής και όχι με τη διαδικασία της κάλπης όπως είχαν προαναγγείλει.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και φοιτητές οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας. Ενδεικτικό του κλίματος έντασης που επικρατούσε, ήταν η λιποθυμία μιας υπαλλήλου.
Υψηλοί τόνοι επικράτησαν ανάμεσα στα μέλη της απεργιακής επιτροπής, που επιμένουν στο λουκέτο του ιδρύματος και στην απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα, και του προεδρείου της επιτροπής που, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, την οποία είχαν χαρακτηρίσει θετική, πρότεινε να συνεχιστεί ο διάλογος με ανοιχτά πανεπιστήμια.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Σακάτος, η ικανοποίηση μετά την συνάντηση με τον υπουργό «εκφράστηκε διότι πραγματικά αποκαταστήσαμε το διάλογο. Θα είμαστε σε επαφή με τα τεχνκά κλιμάκια του υπουργείου. Στο επόμενο 48ωρο θα ξεπεράσουμε και κάποια άλλα τεχνικά προβλήματα».
Όμως και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργιακής τους κινητοποίησης μέχρι την Τρίτη.
Στη σημερινή συνεδρίαση επικράτησαν οι φωνές για συνέχιση του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας, καθώς έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ.Αρβανιτόπουλο το μεσημέρι της Παρασκευής.
Να σημειωθεί ότι σε τέσσερις από τις εννέα σχολές του ιδρύματος έχουν σταματήσει οι καταλήψεις των φοιτητών και έχουν ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματα και οι εξετάσεις.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν τις προτάσεις του κ. Αρβανιτόπουλου ενώ αναμένεται να υπάρξει άμεσα, νέα συνάντηση παρουσία και του πρύτανη του Πολυτεχνείου κατά την οποία θα ζητήσουν περισσότερες εγγυήσεις και διευκρινίσεις για το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Με τις σημερινές αποφάσεις το εξάμηνο φαίνεται να χάνεται οριστικά.
 ethnos.gr
28/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin