Sunday, November 3, 2013

Τι περιλαμβάνει η πρόταση που θα κομίσει στην Άγκυρα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. -Άρση του βέτο, επιστροφή Αμμοχώστου και εμπορία προϊόντων.

Λευκωσία: Την πρόταση που θα μεταφέρει στην Άγκυρα στο πλαίσιο των αμοιβαίων επισκέψεων των δύο διαπραγματευτών σε Ελλάδα και Τουρκία φέρεται να αποκάλυψε ο Αντρέας Μαυρογιάννης σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, τις οποίες αναδημοσιεύει ο τ/κ τύπος, ο κ. Μαυρογιάννης φέρεται να είπε ότι η πρόταση της ε/κ πλευράς περιλαμβάνει άρση του βέτο της Λευκωσίας για 8 ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας, έναντι της εφαρμογής του πρωτοκόλλου της Άγκυρας.


Περιλαμβάνει επίσης τη μεταβίβαση της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη και την εμπορία προϊόντων από το λιμάνι της κατεχόμενης πόλης στην ΕΕ. Ο κ. Μαυρογιάννης φέρεται μάλιστα να χαρακτήρισε την επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου ως ένα βήμα με πολύ δυνατό μήνυμα που θα επηρεάσει θετικά τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Πηγή: philenews

3/11/13
--
-

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin