Wednesday, November 20, 2013

«Τελευταίο αντίο» στον Γλαύκο Κληρίδη. -ΠΑΡΕΣΤΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Για την παρακαταθήκη ενότητας που άφησε ο Γλ. Κληρίδης μίλησε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρέστη στην κηδεία του πρώην προέδρου της Κύπρου, επισκέφθηκε το
Προεδρικό Μέγαρο, υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της
Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης αφήνει μία παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης στον αγώνα για τη
δικαίωση της Κύπρου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Ήρθα σήμερα ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο της  Βουλής των Ελλήνων και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στην κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη, όχι απλώς και μόνο για να εκφράσω την προσωπική μου θλίψη, αλλά για να καταθέσω την ιδιαίτερη τιμή του Μητροπολιτικού Ελληνισμού προς έναν εκλεκτό πολιτικό άνδρα που, άρρηκτα συνέδεσε το όνομά του με την νεότερη Ιστορία της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου. (...) Θέλω μόνο να πω ότι η ουσιαστική παρακαταθήκη που
μας αφήνει ο Γλαύκος Κληρίδης, είναι μία παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης στον αγώνα για τη δικαίωση της Κύπρου. Η μετουσίωση, δηλαδή, αυτής της παρακαταθήκης σε πράξη, είναι η υπέρτατη τιμή που του αρμόζει. Και η απόδοση αυτής της τιμής, είναι ευθύνη, είναι χρέος όλων μας, ευθύνη και χρέος που συναρτώνται με την ευτυχία του Κυπριακού λαού» ανέφερε μεταξύ άλλων.



Στην κηδεία εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Άμυνας,
Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν επίσης ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μάρκιτς, ο υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ο οποίος πλαισιώθηκε από μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο Κύπριος πρόεδρος.
  • Στο μεταξύ, τη Δευτέρα χιλιάδες άνθρωποι προσκύνησαν τη σορό του Γλαύκου Κληρίδη, που είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ στο ηλεκτρονικό Βιβλίο Συλλυπητηρίων, που άνοιξε το «Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης» καταγράφηκαν 15 χιλιάδες μηνύματα.
 elzoni.gr
20/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin