Tuesday, November 19, 2013

Το χρέος πολιτικών και τραπεζιτών λίγο πριν από τη λαϊκή έκρηξη

Ο νέος Διοικητής της Τράπεζας Κύπρου, με εγκύκλιό του προς το προσωπικό, θέτει ως πρωταρχική προτεραιότητα τον χειρισμό των μη εξυπηρετουμένων δανείων, ζητώντας ανάκτηση χρεών και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών. Περαιτέρω ενθαρρύνει τους καταθέτες να αυξήσουν τα μακροπρόθεσμα ποσά κατάθεσης με την τράπεζα. 

Την ίδια ώρα σύσσωμη η κοινωνία, μη εξαιρουμένων των κομμάτων, αξιώνει δραστική μείωση των σφαγιαστικών δανειστικών επιτοκίων και αναίμακτη λύση του θέματος των μη εξυπηρετουμένων δανείων.
Είναι γεγονός ότι ο χειρισμός του θέματος των επιτοκίων και των επισφαλών δανείων, σε συνδυασμό με την επιταγή της Τρόικας για εκποιήσεις περιουσιών, θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον των τραπεζών, αλλά ολόκληρου του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Είναι, επίσης, γεγονός ότι η αξιοπιστία τόσο του τραπεζικού όσο και του πολιτικού συστήματος έχουν τρωθεί ανεπανόρθωτα. 


Οι φτωχοποιούμενοι πολίτες, που πληρώνουν αιματηρά το τραπεζικό έγκλημα και την πολιτική παραφροσύνη των τελευταίων ετών, δεν πείθονται πλέον ότι αυτή η Πολιτεία με την ελλειμματική και ασύδοτη λειτουργία της θα καταφέρει να φέρει την οικονομική άνοιξη και την κοινωνική ανόρθωση. Τουναντίον, αισθάνονται έντονα ότι σύντομα θα χάσουν τα σπίτια τους, λόγω χρεών προς τις τράπεζες. 

Εν μέσω αυτής της τραγικής πραγματικότητας, αναζητείται αξιόπιστος πολιτικός ηγέτης με ανάστημα, που θα ανοίξει τον δρόμο για να εξαρθρωθεί το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και θα αφουγκρασθεί τον πόνο του χειμαζόμενου λαού, ο οποίος μεσούσης της οικονομικής ασφυξίας και της καλπάζουσας ανεργίας, παραμένει χειροπόδαρα δεμένος στο αμαρτωλό τραπεζικό άρμα.
Ενόψει, μάλιστα, των νέων αιματηρών θυσιών, που προνοεί το Τροϊκανό μνημόνιο για το 2014, ο λαός απαιτεί, ως πρώτο μέτρο ανακούφισης, κάθετη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, πραγματιστική αναδιάρθρωση των επισφαλών δανείων και διασφάλιση της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, αξιώνει όπως δημευθούν, προληπτικά, οι περιουσίες όλων εκείνων που με πονηρούς, περίεργους και αδιαφανείς τρόπους κερδοσκόπησαν με τον έναν ή άλλον τρόπο κατά τη διάπραξη του τραπεζικού εγκλήματος. 

«Υπάρχουν βεβαιότατα συγκεκριμένες ευθύνες σε συγκεκριμένους διαχειριστές με ονόματα και διευθύνσεις και η δικαιοσύνη πρέπει να πάρει την πορεία της», όπως πολύ εύστοχα είπε δημοσίως ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος. Τα πράγματα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα.
Οι οργισμένοι πολίτες, λίγο πριν από την έκρηξη, δίδουν την τελευταία ευκαιρία στους πολιτικούς και στους τραπεζίτες να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον. Σε ενάντια περίπτωση, όχι μόνο δεν θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη προς το τραπεζικό και το πολιτικό σύστημα, αλλά, τουναντίον, θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τον λαό.
ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
sigmalive.com/simerini
18/11/13 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin