Monday, November 18, 2013

Για τον Κουμουτσάκο…-Βάλτε την ουρά κάτ΄ απ΄ τα σκέλια. -Πιο καλά περνάνε οι χαζοί, η κατάστασις είναι για γέλια Είναι και για κλάματα μαζί

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Ευρωβουλευτής 


Κάπως έτσι ένιωσα διαβάζοντας την επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου. Όπου, πριν στεγνώσει η μελάνη από την υπογραφή του ανοίγματος του κεφαλαίου 22 -στην οποία εναντιώθηκα σφόδρα- ο Ερντογάν επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τη σθεναρή προσήλωσή του στην «πολιτική επανακτήσεως Κύπρου». Οι δηλώσεις Ερντογάν βεβαίως δεν γίνονται για πρώτη φορά, παρ΄ όλα αυτά σε μερικούς προκάλεσαν έκπληξη, ακόμη και στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Αρκετοί αντιδράσαμε έντονα στο ΕΚ, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό για λόγους αρχής και αξιοπρέπειας. Ωστόσο, υποχρεώνομαι να γράψω αυτό το κείμενο, ως προέκταση απάντησης που έδωσα στην κυρία Λώρη Κέζα, η οποία με άρθρο της στο ΒΗΜΑ των Αθηνών διατύπωσε ανιστόρητες και επικίνδυνες θέσεις και προσέβαλε τον καλό συνάδελφο Γιώργο Κουμουτσάκο επειδή ήταν από τους πρωτοστάτες της προσπάθειας να μπει επιτέλους φραγμός στην επέλαση της Τουρκίας στην ΕΕ.
Η κατοχική δύναμη πορεύεται αβρόχοις ποσί και παραβιάζοντας συνεχώς τον διεθνή νόμο θέλει να οδεύει προς την ένταξη χωρίς κανένα κόστος από τη στάση της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία. 
 
Γράφω το παρόν για τον Γιώργο Κουμουτσάκο και για όλους όσοι προσπάθησαν να ελέγξουν την ανεξέλεγκτη πια Τουρκία. Και απαντώντας στην κυρία Κέζα, θα ήθελα να πω ότι αισθάνθηκα οδυνηρότατη έκπληξη διαβάζοντας το άρθρο της, με το οποίο επιτέθηκε άδικα στον Ευρωβουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο, για τη στήριξη που παρέχει -όπως οφείλει άλλωστε- στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Όλοι οι Ευρωβουλευτές, άλλωστε, οφείλουν να συμπαρίστανται στην Κύπρο -κράτος μέλος της ΕΕ- γιατί αυτό επιβάλλει η προσήλωση του κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη στα ανθρώπινα δικαιώματα. Και «αυτός ο Γιώργος Κουμουτσάκος» κάνει αυτό που πρέπει. Όπως, δηλαδή, συμπαριστάμεθα όλοι στους Τούρκους διαδηλωτές της Πλατείας Ταξίμ, στους εξεγερμένους της Συρίας, στους ομοφυλόφιλους της Ουγγαρίας, στους άστεγους της Ρουμανίας, στον λαό της Νικαράγουα και της Κίνας, στους άνεργους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, στους απελπισμένους Φιλιππινέζους. 

  • Βεβαίως για την αυτουργό της επίθεσης, η έννοια του Έθνους «είναι ρευστή», και όποιος την επικαλείται αντιμετωπίζει τη χλεύη των σούπερ εκσυγχρονιστών, συνεπώς δεν θα αναφερθώ στους εθνικούς λόγους που επιβάλλουν τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας από την Κύπρο και της Κύπρου από την Ελλάδα. Ωστόσο, οφείλω να αναφερθώ στις νομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς την Κύπρο. Η Ελλάδα έχει νομική υποχρέωση να υπερασπίζεται την Κύπρο και τούτο απορρέει από τη συνθήκη εγγυήσεως, τμήμα των συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου. Οι εν λόγω συμφωνίες, που προφανώς δεν τις γνωρίζει η συντάκτις του άρθρου, ισχύουν ακόμη. 

Και είναι στη βάση αυτών που εξακολουθεί να υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία. Όπου νομίμως εδρεύει Ελληνικός Στρατός για να υπερασπίζεται τη διεθνή έννομη τάξη, τις δημοκρατικές αρχές και αξίες και τα συμφέροντα της Ελλάδας. Η Τουρκία παράνομα και βίαια κατέχει εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεπώς της ΕΕ, άρα είναι υποχρέωση κάθε Ευρωβουλευτή, στο πλαίσιο της Αλληλεγγύης και των Ευρωπαϊκών Αξιών, να υπερασπίζεται το δίκαιο.
Διαφορετικά το οικοδόμημα της ΕΕ θα καταρρεύσει. Βεβαίως οι λίαν εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις μερικών, την οδηγούν στη θέση ότι οι δηλώσεις Ερντογάν (που είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενες και ακολουθούν ανάλογες ή προκλητικότερες τοποθετήσεις των Νταβούτογλου, Μπαγίς και Έρογλου), δεν είναι απλώς «κακοδιατυπωμένες θέσεις» αλλά η απροκάλυπτη, λόγοις και έργοις, έκφραση της τουρκικής επιθετικότητας εναντίον της Κύπρου. Είναι ακόμη η εκ βάθρων καταστροφή της αγωνιώδους προσπάθειες του Κυπριακού Ελληνισμού να βρει λύση στο πρόβλημά του και να απαλλαγεί από την κατοχή. 

Και είναι γνωστόν ότι στην Κύπρο ζουν ένα εκατομμύριο Έλληνες, που αγωνιούν για την επιβίωσή τους και για τη διάσωση της Ελλάδας, η οποία εξίσου απειλείται από την Τουρκία. Πρόγονοι των σημερινών Κυπρίων αγωνίστηκαν με σθένος για την απελευθέρωση της Ελλάδας και πολλοί καθαγίασαν τα ελληνικά εδάφη με τα κόκκαλά τους που είναι διασκορπισμένα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. 

  • Βεβαίως, εμείς οι Κύπριοι δεν ζητάμε αντίδωρο προς τούτο, διότι αυτό ήταν το χρέος των προγόνων μας, πριν οι «εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις» οδηγήσουν την Ελλάδα στην παρακμή και πολύ πριν αρχίσει η επιχείρηση επιβολής της ανιστόρητης θέσης ότι δεν είμαστε Έλληνες και η Κύπρος είναι «ένα ξένο νησιωτικό κράτος». Άλλωστε πριν από τον «εκσυγχρονισμό», εκατοντάδες Ελλαδίτες στρατιώτες έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου. 

  • Και, βεβαίως, όλα αυτά δεν είναι «εθνικισμοί και ακρότητες», είναι ο σκληρός αγώνας επιβίωσης που διεξάγουμε. Τα δε «λάβαρα» που κρατάμε στο ΕK είναι τα «λάβαρα» της Ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Που είναι ξένα για την κ. Λώρη Κέζα του Βήματος, αλλά όχι για μας.
 sigmalive.com/simerini
17/11/13
--------------
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

-----

-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin