Wednesday, November 6, 2013

Θεσσαλονίκη: Σκοπιανός κατηγορείται για 76 διαρρήξεις. -Το ύψος της λείας τους ανέρχεται τουλάχιστον στα 67.410 ευρώ και 1.000 Δηνάρια ΠΓΔΜ

Ενας Σκοπιανός και δύο συνεργοί του, που αναζητούνται, φέρεται να είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες 76 διαρρήξεων σε διαμερίσματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, τις οποίες μάλιστα διέπραξαν  σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων μηνών. 
Ο 38χρονος Σκοπιανός κρατούνταν στις φυλακές Τρικάλων επίσης για περιπτώσεις κλοπών, ωστόσο το Δεκέμβριο του 2012 πήρε άδεια και από τότε δεν επέστρεφε. Ωστόσο, συνελήφθη πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου στην περιοχή της Γλυφάδας Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 38χρονου και τουλάχιστον δύο  συνεργών του για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», «ληστεία», «υπεξαίρεση» και «εγκληματική οργάνωση».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο 38χρονος Σκοπιανός κατηγορείται για συνολικά 76 διαρρήξεις σπιτιών στις περιοχές Καλαμαριάς, Ανάληψης, Πυλαίας και Πανοράματος, τις οποίες φέρεται να διέπραξε το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τον Οκτώβριο του 2013. Οπως αναφέρουν αξιωματικοί οι φερόμενοι ως δράστες παραβίαζαν θωρακισμένες πόρτες διαμερισμάτων, κατά κύριο λόγο νυχτερινές ώρες που οι διοκτήτες βρίσκονταν για ύπνο. Μάλιστα, επέλεγαν θωρακισμένες πόρτες που δεν ήταν κλειδωμένες, τις οποίες και άνοιγαν χωρίς να αφήνουν ίχνη διάρρηξης. Μάλιστα, σε μία περίπτωση ένας από τους δράστες μπήκε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα ρολόι, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον ένοικο και αφού τον γρονθοκόπησε κατόρθωσε να διαφύγει.

Από το εσωτερικό των διαμερισμάτων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά αυτοκινήτων και κατά τη διάφυγη τους αφαιρούσαν και τα οχήματα των ιδιοκτητών. Συνολικά, αφαίρεσαν με σκοπό την πώληση εννέα αυτοκίνητα στην πλειοψηφία τους πολυτελή, από τα οποία βρέθηκαν πέντε  στην Ελλάδα και δύο στα Σκόπια. Επίσης, άρπαζαν και τραπεζικές κάρτες ανάληψης, με τις οποίες στη συνέχεια προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών. Το ύψος της λείας τους ανέρχεται τουλάχιστον στα 67.410 ευρώ και 1.000 Δηνάρια ΠΓΔΜ, ενώ η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται στα 85.525 ευρώ.

Στο μεταξύ, συνελήφθη χτες το βράδυ στην περιοχή της Σταυρούπολης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 31χρονος, ο οποίος μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου και εισήλθαν στο εσωτερικό του. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και κατά τη διαφυγή τους ο 31χρονος έπεσε στο έδαφος, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
agelioforos.gr
6/11/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin