Thursday, November 14, 2013

Έρογλου: Κανένας Τουρκοκύπριος δε μπορεί να ζήσει με ελληνοκυπριακή διοίκηση. -Εορτασμοί για την 30η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, να δηλώνει ότι ούτε ένας Τουρκοκύπριος δεν θα μπορούσε να ζήσει κάτω από ελληνοκυπριακή διοίκηση, άρχισαν στα κατεχόμενα οι «επίσημοι» εορτασμοί για την 30η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
O κ. Έρογλου ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τις θέσεις για διζωνικότητα, πολιτική ισότητα και ντε φάκτο τουρκικές εγγυήσεις.

Ανέφερε ότι ο ίδιος κάνει το καθήκον του με την υποστήριξη του κόσμου και κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το ψευδοκράτος πέτυχε πολλά αυτά τα 30 χρόνια, δηλώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Ανέφερε, τέλος, πως οι Τουρκοκύπριοι αναγνωρίζουν τη σημασία του ψευδοκράτους, το οποίο και χαρακτήρισε σημαντικό και στρατηγικό βήμα στην ιστορία τους.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπου έχει παρατηρηθεί αδιέξοδο στην προσπάθεια συμφωνίας για κοινό ανακοινωθέν στο πλαίσιο της επανέναρξης των συνομιλιών, είπε ότι όλα πρέπει να έχουν ένα τέλος και πως και οι συνομιλίες θα πρέπει να έχουν ένα τέλος για προσθέσει μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς την κοινή διακήρυξη.
 protothema.gr
14/11/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin