Monday, November 4, 2013

Πώς ένας Σοβιετικός έσωσε τον πλανήτη. -ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟ 1983.

Στο κατώφλι του πυρηνικού ολοκαυτώματος βρέθηκαν ΝΑΤΟ και Σοβιετική Ένωση το 1983, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύει ο «Observer».

Ο άνθρωπος που φαίνεται ότι έσωσε τον πλανήτη ήταν ο Σοβιετικός σταθμάρχης της KGB στο Λονδίνο Ολεγκ Γκορντιέφσκι, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι μια άσκηση που διεξήγαγε το ΝΑΤΟ δεν ήταν πρόβα επίθεσης στην Σοβιετική Ενωση, αλλά απλή άσκηση και ζήτησε από την κυβέρνηση Θάτσερ να ενημερώσει άμεσα την Μόσχα ότι επρόκειτο περί άσκησης λίγες ώρες πριν εξαπολυθεί προληπτική επίθεση από τις σοβιετικές στρατιές.


Τα έγγραφα που βρέθηκαν στα χέρια του Peter Burt, διευθυντή της Υπηρεσίας Πυρηνικών Πληροφοριών (NIS), αποκαλύπτουν το τι έγινε τον Νοέμβριο του 1983, όταν μια στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ με 40.000 στρατιώτες ήταν τόσο ρεαλιστική που έκανε τους Σοβιετικούς να πίστεψουν πως η Δύση ετοίμαζε μια μεγάλη επίθεση εναντίον τους.
Έτσι, οι Σοβιετικοί ανέπτυξαν υποβρύχια που μετέφεραν πυρηνικούς πυραύλους στην Αρκτική καθώς και πάνω από 12 αεροσκάφη Tu-95 και Τu-22 φορτώθηκαν με πυρηνικά όπλα, έτοιμα να πλήξουν τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
«Το πάτημα ενός κουμπιού μας χώριζε από έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε ο Burt.
Mόλις δύο ώρες πριν δοθεί η εντολή της προληπτικής επίθεσης από την Μόσχα, ήρθε η ειδοποίηση από το Λονδίνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
3/11/13
--- 
--
 
ΣΧΕΤΙΚΟ 19/11/12:

Το δραματικότερο επεισόδιο σημειώθηκε στο αποκορύφωμα του Ψυχρού πολέμου. Μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, ότι η ανθρωπότητα σώθηκε χάρις στον άγνωστο έως τότε αντισυνταγματάρχη Στανισλάβ Πετρόφ.
Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1983 η ομάδα στρατιωτικών δορυφόρων του συστήματος προειδοποίησης για επίθεση από πυραύλους, έδωσε σήμα για επίθεση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δορυφόροι παρατηρούσαν τις περιοχές στάθμευσης των αμερικανικών πυραύλων υπό μια τέτοια γωνία, ώστε να βρίσκονται στο χείλος της ορατότητας του δίσκου της Γης. Αυτό επέτρεπε τον εντοπισμό των πυραύλων που εκτοξεύονται με φόντο το σκοτάδι του διαστήματος, και με τον συγκεκριμένο τρόπο να προσδιορίζουν το γεγονός της εκτόξευσης από την υπέρυθρη ακτινοβολία που εξέπεμπε ο κινητήρας του πυραύλου. Η τακτική αυτή είχε επιλεχθεί προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα να λάμψουν και ενδεχομένως να αποκαλυφθούν οι αισθητήρες των δορυφόρων εξαιτίας της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός στα σύννεφα ή στο χιόνι.........................Το “άγρυπνο μάτι” που έσωσε τον κόσμο(19/11/12)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin