Wednesday, October 9, 2013

Toυρκική κορβέτα με το όνομα «Χάλκη» στο στενό του Καφηρέα.

Τουρκική κορβέτα με το όνομα «Χάλκη» (HEYBELIADA) παραβίασε σήμερα το πρωί τα χωρικά μας ύδατα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Κατέβηκε από το ΒΑ Αιγαίο και στις επτά έφτασε μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου.

Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Ν. Μακρονήσου και Ν. Κέας και εξήλθε από τα χωρικά μας ύδατα δυτικά Ν. Κύθνου στις 9:10.
Πρόκειται για άλλη μία προκλητική παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από τουρκικό πολεμικό πλοίο, σε ένα σύμπλεγμα όπου υπάρχουν δεκάδες νησιά.

Ολα αυτά λίγο μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για τη Χάλκη, το θέμα της οικοδόμησης τζαμιού στην Αθήνα και της εκλογής μουφτήδων στη Θράκη.
  • H συγκεκριμένη κορβέτα ναυπηγήθηκε σε τουρκικό ναυπηγείο και εγκαινιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, «πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν το τουρκικό πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του.
 ethnos.gr
9/10/13
 ---

ΓΕΕΘΑ: ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΡΒΕΤΑΣ

Η τουρκική κορβέτα «HEYBELIADA», προερχόμενη από ΒΑ Αιγαίο εισήλθε την 9η Οκτωβρίου 07:00 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Ν. Μακρονήσου και Ν. Κέας και εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα δυτικά Ν. Κύθνου την 09:10.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.
 http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=2991
9/10/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin