Friday, October 4, 2013

Αντιδράσεις Εισαγγελέων για τα σχόλια περί των αποφάσεων για τη Χρυσή Αυγή.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), αντιδρώντας στα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί και αφορούν την άσκηση κριτικής αναφορικά με τους χειρισμούς και τις αποφάσεις των ανακριτών και εισαγγελέων στην υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων υπενθυμίζει ότι «ο χειρισμός των ποινικών υποθέσεων έχει από το Σύνταγμα και το νόμο ανατεθεί σε τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι απολαμβάνουν πλήρους οργανικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας».

Σύμφωνα με την ΕΕΕ η αξιολόγηση της ποινικής κατηγορίας και η επιλογή της επιβολής ή μη μέτρων δικονομικού καταναγκασμού στον κατηγορούμενο «είναι έργο που έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα και το νόμο στην κυριαρχική κρίση του αρμόδιου δικαστή και εισαγγελέα, οι οποίοι μόνοι έχουν τη γνώση του συνόλου του υλικού της σχετικής δικογραφίας, επί τη βάσει του οποίου αποφαίνονται» και ως εκ τούτου «εικασίες, κρίσεις ή επιθυμίες τρίτων που δεν χειρίζονται ως αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί την υπόθεση και αγνοούν τα στοιχεία της δικογραφίας, ουδεμία σχέση έχουν με την απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης, ούτε εξυπηρετούν τη σύμφωνα με το Σύνταγμα αντικειμενική, νηφάλια και ορθή απονομή της».



Καταλήγοντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε. επιβεβαιώνει ότι «οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης ευρίσκονται πέραν χρονικών ή άλλων συγκυριών, από τις οποίες δεν επηρεάζονται, όσον αφορά στην κυριαρχική, κατά συνείδηση, κρίση τους». 

tv100.gr
3/10/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


Απίστευτη ομολογία από την Τατιάνα Στεφανιδου. Οι δημοσιογράφοι παίρνουν στοιχεία από την ΕΥΠ!... 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin