Monday, October 28, 2013

Θύελλα αντιδράσεων για παρέμβαση Ντάουνερ προς την Κομισιόν. - Φέρεται να μην επιθυμεί ευρωπαϊκή εμπλοκή στο Κυπριακό

Λευκωσία: Νέο γύρο αντιδράσεων κατά του Αλεξάντερ Ντάουνερ πυροδοτούν οι πληροφορίες που φέρουν τον Αυστραλό αξιωματούχο να διαφωνεί με το διορισμό Ευρωπαίου απεσταλμένου στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο Αλεξάντερ Ντάουνερ απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποστηρίζοντας ότι μια ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ ενδεχομένως να μη βοηθούσε τη διαδικασία.

«Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στις πληροφορίες που φέρουν τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ να απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν.



Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι εάν ο κ. Ντάουνερ πράγματι παρενέβη, τότε έχουμε να κάνουμε με κλιμάκωση της συμπεριφοράς του. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τεθεί και επισήμως θέμα Ντάουνερ, η παρουσία του οποίου όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά ενθαρρύνει την τουρκική αδιαλλαξία.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης κάλεσε τον κ. Ντάουνερ να λειτουργεί ως ανεξάρτητος αξιωματούχος, σημειώνοντας πως αν όντως προχώρησε σε μία τέτοια ενέργεια προφανώς είναι εκ προοιμίου έκπτωτη η παρουσία του.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι το κόμμα του θα πρέπει πρώτα να δει τι ακριβώς έχει πράξει ο κ. Ντάουνερ και ύστερα να σχολιάσει. Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές του στις Βρυξέλλες οπότε και η ενημέρωση αυτή θα είναι χρήσιμη για να εξαχθούν συμπεράσματα και για την ευρωπαϊκή εκπροσώπηση στο Κυπριακό.

Ανέκαθεν ο κ. Ντάουνερ ήταν εκτός προδιαγραφών, δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Είναι η ώρα, τόνισε, η Κυπριακή Δημοκρατία να αποφασίσει πως θα χειριστεί το θέμα.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ με τη συμπεριφορά του τείνει να καταντήσει ο ίδιος πρόβλημα για το Κυπριακό.

Εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων, ο Ανδρέας Μασούρας τόνισε ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι προκλητικές και κάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο να καταγγείλει τον Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Πηγή: philenews
28/10/13

--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin