Monday, October 14, 2013

Αλβανία: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στα Τίρανα.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στα Τίρανα με την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας .

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, Βαγγέλης Ντούλε, ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως το άλυτο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που αφορά κυρίως τους μειονοτικούς κατοίκους της περιοχής του Ιονίου, της Χειμάρρας και των Αγίων Σαράντα.

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα είναι, όπως ανάφερε ο κ. Ντούλε, η έλλειψη σχολικών βιβλίων στα ελληνικά. Ο κ. Ντούλε ευχαρίστησε και τον βουλευτή Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ Πύρρο Δήμα για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να επιλυθεί το ζήτημα των συντάξεων για τα υπερήλικα μέλη της ελληνικής μειονότητας.

  • Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ετοιμότητα της Αθήνας να συμβάλει στην επίλυση τον προβλημάτων της ομογένειας.
agelioforos.gr
14/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin