Wednesday, October 2, 2013

Εθνικό: «Αδιανόητο να συζητούμε τετραμερή από μόνοι μας». Ενημέρωση και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Λευκωσία: Οι επαφές του προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον σε συνάρτηση με τις επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό, ήταν στο επίκεντρο συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη σημαντική επίσκεψή του στις ΗΠΑ, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και για την πολύ σημαντική συνάντηση του στην Ουάσιγκτον με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν.



Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος έδωσε ουσιαστικά μια συνοπτική αποτίμηση/απολογισμό μιας πολύ εντατικής και σημαντικής εβδομάδας για την Κύπρο και ειδικότερα για το Κυπριακό.

  • Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε εξάλλου ότι μετά και από ερωτήσεις των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε διευκρινίσεις για την αποδοχή εκ μέρους Τουρκίας και Ελλάδας των συναντήσεων με τον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, αντίστοιχα.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε και επέμεινε ότι δεν τέθηκε και δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση αποδοχή τετραμερούς διάσκεψης, όπως εξάλλου διευκρινίστηκε και από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε εμφαντικά ότι είναι αδιανόητο να συζητούμε θέματα τετραμερούς από μόνοι μας όταν Κύπρος και Ελλάδα τα απορρίπτουν εκ προοιμίου", ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επέμεινε στη βασική του πολιτική θέση ότι από τη στιγμή που όλοι μας αποδεχόμαστε πως το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Αγκυρα, έπρεπε πάση θυσία να βρούμε τον τρόπο να εμπλέξουμε την Τουρκία στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. "Και με αυτό τον τρόπο, δηλαδή τη δυνατότητα του συνομιλητή της ελληνοκυπριακής πλευράς να συνομιλεί με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επιτυγχάνεται στην πράξη και αυτό στέλλεται και ως μήνυμα προς όλη τη διεθνή κοινότητα", ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.

Ερωτηθείς αν έχουν πειστεί οι πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να μιλήσει εκ μέρους τους, πρόσθεσε ωστόσο ότι «το κλίμα, όπως διαμορφώθηκε στο τέλος ήταν πολύ συναινετικό.

  • Στις 6.30 το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το Κυπριακό και τις επαφές του στις ΗΠΑ.

Πηγή: philenews

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin