Tuesday, October 29, 2013

Ηνωμένα Έθνη: Διαψεύδουν τα περί επιστολής Ντάουνερ στον Μπαρόζο.

Σε διάψευση προχώρησαν τα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας για επιστολή του Αλεξάντερ Ντάουνερ, προς τον  Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, μέσω της οποίας επισημαίνεται ότι ο διορισμός προσωπικότητας από την ΕΕ για το Κυπριακό δεν θα βοηθούσε.

Μέσω της ανακοίνωσης τους, τα ΗΕ καλωσορίζουν τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες και κάνουν λόγο για ανακριβείς ειδήσεις, οι οποίες μπορούν να αποβούν επιζήμιες σε αυτή τη φάση της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού.


Η ανακοίνωση:



Τα Ηνωμένα Έθνη διαψεύδουν τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις 28 Οκτωβρίου αναφορικά με την ύπαρξη επιστολής από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.

Τα Ηνωμένα Έθνη καλωσορίζουν τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κύπρου. Στη διάρκεια την περασμένων τεσσάρων ετών, τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο, έχουν ευεργετηθεί από την τακτική παρουσία Ειδικού Απεσταλμένου του Προέδρου της Κομισιόν, που έχει διοριστεί από τον κ. Μπαρόσο για να συμβάλει στο έργο του Ειδικού Αντιπροσώπου και της ομάδας του. Επί του παρόντος, τη θέση αυτή κατέχει ο κ. Πιέτερ Βαν Νούφελ, μέλος της υπηρεσίας των νομικών συμβούλων της Κομισιόν.

Τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο θεωρούν τη δημοσιοποίηση ανακριβών ειδήσεων ως ιδιαίτερα επιζήμιες σε αυτή τη φάση της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού, που αποσπούν από την ουσία. Τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο παραμένουν δεσμευμένα στο να βοηθήσουν και στις δύο πλευρές να βρουν μια μόνιμη πολιτική λύση, η οποία θα τερματίσει τη διχοτόμηση του νησιού.

sigmalive.com
29/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin