Monday, September 23, 2013

Εναέριες ασκήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας από ΝΑΤΟ – Ρωσία στο Vigilant Skies 2013

Αρχίζουν σήμερα οι αεροπορικές ασκήσεις Vigilant Skies 2013 της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στον αέρα. Ο διευθυντής του Κέντρου Συντονισμού Ρωσίας – ΝΑΤΟ Στανισλάβ Κισένκοφ δήλωσε στο ITAR-TASS ότι οι ασκήσεις, που θα ολοκληρωθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις. Από την πλευρά του ΝΑΤΟ στις αντιτρομοκρατικές ασκήσεις θα συμμετάσχουν η Νορβηγία, η Πολωνία και η Τουρκία.

Την πρώτη ημέρα θα διεξαχθεί μια άσκηση προσομοίωσης, όπου οι δυο πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα της δράσης σε όλα τα επίπεδα του συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών. Τις επόμενες δύο ημέρες οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε εικονικές αποστολές όπου θα παρακολουθούν και θα συνοδεύουν ένα «ύποπτο» αεροσκάφος, προσπαθώντας να αποτρέψουν μια τρομοκρατική ενέργεια.

Τα κέντρα Συντονισμού Ρωσίας και ΝΑΤΟ βρίσκονται στη Μόσχα και στη Βαρσοβία αντίστοιχα. Λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες από τις τοπικές μονάδες συντονισμού και αυτές, με τη σειρά τους, παίρνουν πληροφορίες από τα κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Στη Ρωσία αυτό το έργο έχει ανατεθεί στον Εθνικό Οργανισμό για τις Εναέριες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις, που αποτελεί τμήμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών. 
  • Πάντως και το ΝΑΤΟ και η Ρωσία συμφωνούν ότι η άσκηση προσομοίωσης που αφορά κατάληψη αεροσκάφους από τρομοκράτες είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ανταλλαγή πληροφοριών αλλά και για να ξεκινήσουν διαδικασίες κοινής δράσης σε ένα τέτοιο (πραγματικό) ενδεχόμενο.
Πηγές: 1. ITAR-TASS
 2. http://rbth.gr
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ (ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ):
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin