Thursday, September 26, 2013

ΥΠΕΞ: Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας S. Lavrov.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, είχε, σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Lavrov.

Κατά τη συνάντηση, οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Lavrov στην Αθήνα, στις 30 Οκτωβρίου, και συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία, στο αυξανόμενο ρεύμα Ρώσων τουριστών και στη ρωσική επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα, καθώς και στη συμμετοχή της Ρωσίας στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων.


Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi 2014 και την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στη συνέχεια, έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες κύρωσης και επικύρωσης των διαφόρων διμερών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και συζητήθηκε η οργάνωση του Ελληνικού Έτους στη Ρωσία και του Ρωσικού Έτους στην Ελλάδα, το 2016, καθώς και η επικαιροποίηση του επόμενου Κοινού Προγράμματος Δράσης.

  • Πέραν των διμερών θεμάτων, η συζήτηση επεκτάθηκε και στα τρέχοντα μεγάλα θέματα και, ειδικότερα, στην πρωτοβουλία Lavrov – Kerry και στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.
 mfa.gr
26/9/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin