Wednesday, September 18, 2013

Δεν θέλουν Βάση στην Κύπρο οι Ρώσοι. Συνέντευξη του νέου Ρώσου πρέσβη στην Τhe Cyprus Daily.

Λευκωσία: Η Μόσχα δεν θέλει στρατιωτική βάση στην Κύπρο αλλά μόνο υπηρεσίες και διευκολύνσεις, αφού η Ρωσία σκοπεύει να κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία της στην ταραχώδη περιοχή της Μεσογείου.

Αυτά τόνισε ο νέος πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Ρώσος Stanislav V. Osadchiy, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Τhe Cyprus Daily.

«Δεν θέλουμε στρατιωτική βάση, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στο τι συζητούμε τώρα με το κ. Φωτίου (υπουργό Άμυνας) και τον Πρόεδρο», είπε ο έμπειρος διπλωμάτης που επέδωσε τα διαπιστευτήριά του την περασμένη βδομάδα.



«Είναι πρακτικό το ζήτημα… θέλουμε μόνο διευκολύνσεις και άλλες υπηρεσίες να μας προσφέρονται. Έτσι και αλλιώς τα πλοία μας έρχονται εδώ για ανεφοδιασμό, αυτό γίνεται εδώ και καιρό. Αλλά στέλνουμε διπλωματική νότα κάθε φορά. Αν υπογραφεί όμως μια συμφωνία για παροχή εφοδιασμού και για άλλες διευκολύνσεις είτε στη Λεμεσό είτε στη Λάρνακα τότε απλά δεν θα στέλνουμε νότα», συμπλήρωσε ο πρέσβης.
Άννυ Χαραλάμπους
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/162476/den-theloun-vasi-stin-kypro-oi-rosoi#sthash.XuADa6SX.dpuf

18/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin