Thursday, September 19, 2013

ΥΠΕΞ: Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερωτήματα δημοσιογράφων, σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2013
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με τις δηλώσεις γερμανών βουλευτών προς το γερμανικό Τύπο, σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελλάδα, το α΄ εξάμηνο του 2014, επεσήμανε ότι οι θεσμικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες που εμπεριέχονται στις εν ισχύι Συνθήκες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθενός από αυτά. 


  • Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού.
mfa.gr
19/9/13

1 comment :

  1. Γερμανικές φωνές για παραίτηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή προεδρία...Πολιτικοί των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων ζητούν να παραιτηθεί η Ελλάδα από την προγραμματισμένη, για το 2014, προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για οικονομικούς λόγους....

    «Η Ελλάδα οφείλει να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη για το 2014 προεδρία της ΕΕ», αναφέρει σημερινό (Πέμπτη) πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild. Αυτό ζήτησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, «πολιτικοί των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων. Ο λόγος; η προεδρία των έξι μηνών θα κοστίσει στη χώρα της κρίσης περίπου 100 εκατ. ευρώ!»

    Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Κλάους Πέτερ Βιλς δήλωσε στην Bild: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητήσει από την Κομισιόν να αναβληθεί η προεδρία στο Συμβούλιο».

    O Φιλελεύθερος Φρανκ Σέφλερ από την πλευρά του δήλωσε: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να παραιτηθεί οικειοθελώς (από την προεδρία)».

    Και το δημοσίευμα καταλήγει: «H Ελλάδα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στην προεδρία, φοβούνται οι επικριτές. Ο κ. Βιλς: ‘Διαφορετικά στο τέλος θα (χρειαστεί) να υπάρξει κι άλλο πακέτο βοήθειας γι’ αυτό το λόγο’».
    http://www.efsyn.gr/?p=116292
    19/9/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin