Sunday, September 8, 2013

Σάμος: Απαγόρευση απόπλου, για τουρκικό πλοίο. - Για οφειλές που αφορούν τα τέλη ελλιμενισμού.

Δεμένο παραμένει το τουρκικό πλοιάριο της εταιρείας MEANDER TRAVELL που έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σάμου, από το Κουσάντασι με 158 επιβάτες.
Την ώρα της αναχώρησης του, ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο ότι δεν μπορεί να φύγει, λόγω της απαγόρευσης απόπλου που έχει διατάξει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για οφειλές που αφορούν τα τέλη ελλιμενισμού.

Η εταιρεία ζήτησε εγγράφως να εξηγηθεί ο λόγος της απαγόρευσης, όμως το Λιμεναρχείο ενημέρωσε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται αίτηση. Από την πλευρά της η τουρκική εταιρεία δηλώνει ότι έχει αποπληρώσει όλες τις οφειλές και δεν χρωστάει χρήματα.



Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι η ελληνική πλευρά ζητά επιπλέον χρήματα που δεν δικαιούται .

Ο πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δηλώνει ότι τα χρήματα που έχει πληρώσει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μόνο 1200 ευρώ δηλαδή τα 0,30 λεπτά ανά επιβάτη και όχι το 5% επί του εισιτηρίου που αντιστοιχεί σε 45.000 ευρώ για τα έτη 2012 και 2013.

Να σημειώσουμε ότι οι 158 τουρίστες, που είχαν έρθει το πρωί, από το Κουσάντασι επέστρεψαν εκεί με το ελληνικό πλοίο VENUS , στις 6 η ώρα το απόγευμα, ενώ το τουρκικό πλοίο SULTAN έφερε τους Έλληνες, που είχαν αναχωρήσει το πρωί για την Τουρκία με ελληνικό καραβάκι, από το Πυθαγόρειο .


  • Αναμένονται οι εξελίξεις για το αν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την ακτοπλοϊκή γραμμή Σάμου- Κουσάντασι, από την οποία πολλά περιμένει η τοπική αγορά.
 e-typos.com
7/9/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin