Tuesday, September 10, 2013

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου έθεσε το θέμα της σημαίας του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο. -Η Επιτροπή δεν διαθέτει νομικά μέσα για την επιβολή της συμμόρφωσης.

Η Κομισιόν επιμένει να υποβαθμίζει την πρόκληση και τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργεί η παράνομη σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο .
Νέες καταγγελίες Αντιγόνης Παπαδοπούλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφεύγει εκ νέου να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στις προκλητικές κινήσεις του κατοχικού καθεστώτος και κατ΄ επέκταση επιμένει στην πολιτική των ίσων αποστάσεων που ουσιαστικά ισοδυναμεί με πλήρη εξίσωση του θύτη με το θύμα, στην Κύπρο.



Η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), επανέφερε ενώπιον της Κομισιόν το θέμα της παράνομης σημαίας του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο, επικαλούμενη προηγούμενη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερωτήματα της, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητούσε πληροφορίες και διευκρινήσεις από το κατοχικό καθεστώς.

  • Στην απάντησή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, αναφέρει πως: 
«Η Επιτροπή έθεσε επανειλημμένως υπόψη της τουρκοκυπριακής κοινότητας τις ανησυχίες της σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θα έχει η σημαία για τον Πενταδάκτυλο και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία ή το περιβάλλον». Προσθέτει, επίσης, ότι το κεκτημένο της ΕΕ παραμένει υπό αναστολή στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, γι΄ αυτό και η Επιτροπή δεν διαθέτει νομικά μέσα για την επιβολή της συμμόρφωσης με τη σχετική περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ σε αυτό το τμήμα του νησιού.

Είναι προφανές πως η Κομισιόν επιλέγει να κρατά αποστάσεις και να υποβαθμίζει την πολιτική διάσταση του θέματος, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στην τοποθέτησή της σχετικά με τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Κύπρου η κατοχική σημαία στον Πενταδάκτυλο. «Το ζήτημα που έθεσε το Αξιότιμο Μέλος καταδεικνύει για μία ακόμη φορά τον επείγοντα χαρακτήρα της συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, πράγμα που θα επέτρεπε την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ στον τομέα του περιβάλλοντος», επαναλαμβάνει φορτικά, ο Στέφαν Φούλε.

 onlycy.com
10/9/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin