Sunday, September 22, 2013

Το Μακεδονικό και τα Βαλκάνια σε νέα φάση. -Ανακοίνωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών...

Την τακτική των βορείων γειτόνων μας από τα Σκόπια, που υποδαυλίζουν τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Σε έκτακτη ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Ο Δήμος Γευγελής έστησε νέο μνημείο στην κεντρική πλατεία της πόλης που συνορεύει άμεσα με την Ελληνική Μακεδονία. Το μνημείο συνοψίζει το κρατικό ιδεολόγημα των Σκοπίων ότι η υποτιθεμένη ''Ενιαία'' Μακεδονία διαμελίσθηκε το 1913 μεταξύ Ελλάδος, Σερβίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας και η ''επανένωσή της'' αποτελεί πρωταρχικό ''εθνικό'' χρέος της ψευδώνυμης ''Δημοκρατίας της Μακεδονίας''. Δικαιώνει, έτσι, ακόμη μια φορά επίσημα και δημόσια τις θέσεις της Ελλάδος καθώς και όλες τις σχετικές αποφάσεις των Συμβουλίων Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Ατλαντικής Συμμαχίας, οι οποίες, από το 2008, απορρίπτουν την ένταξη των Σκοπίων εφόσον δεν προηγηθεί συμφωνία με την Αθήνα για μια ονομασία. Εκθέτει, τέλος, τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επιδίδεται σε ''προτάσεις'' - αλχημείας και υποδύεται ότι δεν βλέπει τίποτε κατά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του στο Κράτος των Σκοπίων!

Αλλωστε, αποτελεί πασιφανή σουρεαλισμό τουλάχιστον η αξίωση αυτού του ψευδωνύμου Κράτους να ενταχθεί στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς με καταστατικό σκοπό του να διαμελίσει τις… συμμάχους του και εταίρους Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία.

»Η αφιέρωση του μνημείου στρέφεται εναντίον της Ελλάδος και της Βουλγαρίας. Σημειωτέον ότι, ήδη ως ομόσπονδο κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας, τα Σκόπια ανακήρυξαν Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του Μακεδονικού Λαού τον Εμφύλιο των Ελλήνων με Νόμο που ισχύει μέχρι σήμερα και συνταξιοδοτεί όλους τους μαχητές του ''ΔΣΕ'' που κατέφυγαν εκεί. 


Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οι αντάρτες αυτονομιστές οι οποίοι πολέμησαν στις γραμμές του ''ΔΣΕ'' για την προσάρτηση της Ελληνικής Μακεδονίας και αυτοπροσδιορίζονταν τότε ως Σλαβομακεδόνες, όπως ονομάζονταν και στην Ελλάδα. Οι επίγονοι αυτών, λυσσαλέοι ανθέλληνες, ονομάζονται Αιγαιάτες Μακεδόνες επίσημα από το Κράτος των Σκοπίων, το οποίο επίσης επίσημα ονομάζει Αιγαιατική Μακεδονία την Ελληνική Μακεδονία καταπατώντας ωμά όλες τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Ενας εξ αυτών είναι και ο σημερινός Πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο παππούς του Νικόλαος Γρούιος, από τη μεθοριακή Αχλάδα της Φλώρινας, υπερασπίσθηκε την Ελλάδα στο Επος του Σαράντα, τραυματίσθηκε στην πρώτη γραμμή του 33 Συντάγματος Φλωρίνης και πέθανε από τα τραύματά του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Φλωρίνης, αρχές του 1941. Επί δεκαετίες αναγράφεται μέχρι σήμερα στο Ηρώο των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντων της Αχλάδας.

»Η Βουλγαρία δηλώνει επίσημα ότι δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ ''Μακεδονικό Εθνος'' και ''μακεδονική γλώσσα''. Καταγγέλλει ότι το καθεστώς των Σκοπίων πλαστογραφεί και σφετερίζεται την Ιστορία της, καθώς επίσης ότι ήσαν Βούλγαροι οι ''εθνικοί ήρωες'' των Σκοπίων. Γι’ αυτό απειλεί ότι θα προβάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση».

www.agelioforos.gr
22/9/13
--
-
 ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin