Friday, September 20, 2013

Να εγκαταλείψει τη «λάθος στάση» έναντι των Τ/κ καλεί τη διεθνή κοινότητα ο Έρογλου...

Μακάρι σύντομα η διεθνής κοινότητα θα εγκαταλείψει την λάθος στάση που έχει έναντι των Τ/κ, ευχήθηκε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ζητώντας να καταλάβουν και να αποδεχθούν το δικαίωμα στο άνοιγμα προς τον κόσμο «όπως και οι γείτονές μας στο νότο».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που δέχθηκε σήμερα ο κ. Έρογλου χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική εξέλιξη και αλλαγή από το 1974 έως σήμερα το ότι οι Τ/κ έχουν «κράτος» και την ίδρυση του ψευδοκράτους.


Το Κυπριακό, συνέχισε, συζητείται εδώ και 45 χρόνια χωρίς να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία υποστηρίζοντας ότι οι Ε/κ επιμηκύνουν την διαδικασία όσο επιμηκύνεται, είναι η πλευρά που δεν θέλει μια λύση, παρ’ όλα αυτά στην ΕΕ μπήκαν αυτοί ενώ ο «τ/κ λαός» έμεινε κάτω όμηρος κάτω από «εμπάργκο». 

Στην ε/κ πλευρά, είπε, εκλέγηκε ένας νέος ηγέτης που στέλνει όμως μηνύματα όπως και οι προηγούμενοι, τα οποία δεν είναι προσεγγιστικά.

Επανέλαβε ότι οι Τ/κ έχουν αποδεχθεί όλα τα σχέδια λύσης που κατατέθηκαν μέχρι σήμερα, ενώ η ε/κ πλευρά τα απέρριψε. Αυτό, ανέφερε, πρέπει να το αποδεχτούν τα ΗΕ, η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα. 

Ευχήθηκε δε όπως όλοι αυτοί στείλουν το μήνυμα ότι σε περίπτωση που χαραμίσουν και αυτή την τελευταία ευκαιρία οι Ε/κ, η τουρκική θα πλευρά θα προβεί στις ανάλογες αξιολογήσεις.
onlycy.com
20/9/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin