Thursday, September 12, 2013

Η Ρεπούση ως αρωγός της Χρυσής Αυγής. -Αν λοιπόν θέλει η κυρία Ρεπούση να βοηθήσει τη Χρυσή Αυγή, είναι δικαιωμά της: δημοκρατία έχουμε.

 Μαλούχος Γεώργιος Π.
Δεν ξέρω αν στη Χρυσή Αυγή έχουν επικοινωνιολόγους, αλλά, αν έχουν, σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους με την υπόθεση Ρεπούση: ασφαλώς, το λιγότερο που θα άξιζε θα ήταν να της στέλνουν μια ανθοδέσμη όποτε μιλάει, είτε για να τα βάλει με τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, είτε με τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας, είτε για να μας θυμίσει τους... “συνωστισμούς” της Σμύρνης, είτε για ότι άλλο στο οποίο εξαντλεί την επιστημοσύνη της, αρκεί φυσικά να προσβάλει συστηματικά τα αισθήματα μιας μεγάλης μερίδας των Ελλήνων. Για τίποτε άλλο που να έχει και κάποιο πραγματικά επιστημονικό περιεχόμενο, ε, μάλλον δεν την γνωρίζει, ούτε πολύ περισσότερο θα τη θυμάται η κοινή γνώμη στην οποία και διαρκώς προκλητικά απευθύνεται.  Εχει άραγε καλύτερο αρωγό σήμερα η Χρυσή Αυγή;


 Κάθε φορά που γίνεται αυτή η βαρετή και ανούσια φασαρία - και γίνεται τόσο συχνά ώστε να θυμίζει πια... θρησκευτικό φανατισμό - σαφώς στέλνει και λίγους ψηφοφόρους στη Χρυσή Αυγή. Πολιορκεί εκείνη τη γλώσσα, το εθνικό και το θρησκευτικό αίσθημα, ή την ιστορία; Μαζεύουν εκείνοι ανθρώπους που δεν αντέχουν να την ακούνε και αγανακτούν – και μάλιστα από όλους τους χώρους. Μέχρι που ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε προχθές να πει μια κουβέντα –και  σωστά έπραξε– προδήλως για να μαζέψει κάποιες παρενέργειες όλων αυτών. Και, με μία φράση, έβαλε το ζήτημα στην πραγματική του, αξιοθρήνιτη διάσταση. 

 Φυσικά όλα αυτά δεν είναι καινούργια. Η κυρία Ρεπούση έχει ανοίξει αυτή τη φάμπρικα εδώ και χρόνια. Η παρούσα στήλη δεν έχει ασχοληθεί ποτέ μαζί της, ούτε πρόκειται να το πράξει άλλη φορά στο μέλλον, γιατί δεν υπάρχει κανείς αυτοτελής λόγος ουσίας να ασχολείται κάποιος με τέτοιας τάξεως ζητήματα. Ταυτοχρόνως, δεν υπάρχει λόγος να καταπιάνεται κανείς με την όποια “αντίκρουση” των επιστημονικών της απόψεων: απείρως αρμοδιότεροι και σημαντικότεροι άνθρωποι έχουν καταδείξει ότι δεν αντέχουν στην ελάχιστη βάσανο, κάτι που ενδεχομένως το γνωρίζει και η ίδια. Ολη αυτή η συζήτηση δεν είναι τίποτα άλλο από μία κατασκευή κατεξοχήν μιντιακή, από πάνω μέχρι κάτω. Κάτι σαν ριάλιτι. Πέραν τούτου, ουδέν. 

  •  Ο μόνος συνεπώς λόγος για τον οποίο αξίζει έστω και άπαξ να καταπιαστεί κανείς με την κυρία Ρεπούση και τις συνεχείς “δημόσιες παρεμβάσεις” της είναι ακριβώς το ότι συμβαίνουν πλέον σε μία τραγική εποχή και μπερδεύουν χωρίς λόγο και αιτία ακόμα περισσότερο πολλούς ανθρώπους, ήδη πολύ μπερδεμένους από την φοβερή πραγματικότητα που ζούμε. 

Αν λοιπόν θέλει η κυρία Ρεπούση να βοηθήσει τη Χρυσή Αυγή, είναι δικαιωμά της: δημοκρατία έχουμε. 
Αν θέλει επίσης να κάνει καρριέρα απαρτιζόμενη από πολλά συνεχή πεντάλεπτα δημοσιότητας γεμάτα από κενή πρόκληση, επίσης – κι άλλοι το έπραξαν πριν. 
  • Ομως, όσοι τα ακούν όλα αυτά, ας κρατούν την ψυχραιμία τους, ας τα προσπερνούν και ας μην φανατίζονται άδικα και άκριτα: τη δουλειά της κάνει η γυναίκα. Ε, κάπως πρέπει να φανεί κι αυτή... 
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=529719
(+40 σχόλια)
12/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin