Monday, August 26, 2013

Βολές κατά Τουρκίας. Από τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, John Koenig

John Koenig
«Ανάρμοστες ενέργειες» είναι κατά τις Ηνωμένες Πολιτείες οι απειλές κατά της κυπριακής ΑΟΖ, με τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, John Koenig, να δηλώνει πως «η διατύπωση στρατιωτικών απειλών και η προσέγγιση ξένων εταιριών για να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία έρευνας και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν ανάρμοστες ενέργειες».

Ο Αμερικανός διπλωμάτης, διατύπωσε αυτήν την άποψη-προειδοποίηση κατά την ομιλία του στο 17ο συνέδριο Κυπρίων Αποδήμων.

Παράλληλα, αναγνώρισε για άλλη μια φορά το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευθεί τον φυσικό πλούτο της, προθέτοντας ότι τα έσοδα θα πρέπει να μοιραστούν ισότιμα μεταξύ των κατοίκων.



Πάντως, ο κ. John Koenig εξέφρασε τη θέση της Ουάσιγκτον ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου μπορούν να διεξάγονται παράλληλα.

Επίσης, εκδήλωσε την αμερικανική προτίμηση σε κατασκευή τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί η τουρκική βούληση για συνομιλίες με στόχο την επανένωση της νήσου στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

elzoni.gr
26/8/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin