Thursday, August 29, 2013

ΥΠΕΘΑ: Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για τη Συρία

ΥΠΕΘΑ,Πέμπτη, 29 Αυγ 2013 
 
Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη Χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία.


Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο Διοικητής της ΕΥΠ.
 mod.gr
29/8/13

2 comments :

  1. ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ:"Η Κύπρος προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια"...

    Η Κύπρος προετοιμάζεται να δεχθεί ξένους υπηκόους ως μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ύστερα από νέα υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών της Δημοκρατίας, στο επίκεντρο της οποίας ήταν και σήμερα η προετοιμασία της Κύπρου, υπό το φως μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης των Δυτικών κατά της Συρίας, για να αντιμετωπίσει μιαν πιθανή άφιξη ξένων υπηκόων στο νησί από γειτονικές χώρες.

    Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως στόχος είναι η προετοιμασία της Κύπρου «ως χώρας σταθερότητας και ασφάλειας για να αντιμετωπίσει πιθανή ανάγκη άφιξης ξένων υπηκόων που κατοικούν σε γειτονικές χώρες".

    Είπε πως όλα αυτά γίνονται προληπτικά «με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση» και επανέλαβε πως «η Κύπρος προσφέρεται ως χώρα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή».

    Σημείωσε πως χθες είχε επαφές με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας και τον Επιτετραμμένο της Γαλλίας στην Κύπρο, όχι επειδή οι χώρες τους είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά επειδή είναι πιθανόν οι χώρες αυτές να συμμετέχουν στο συνασπισμό αυτών που επιθυμούν «μιαν ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εξαιτίας της χρήσης χημικών όπλων στη χώρα αυτή».

    «Κατά τις συναντήσεις μου έχω μιλήσει μαζί τους για θέματα που αφορούν αυτήν την πιθανή επιχείρηση, έχω εκφράσει τις επίσημες θέσεις της Κύπρου», ανέφερε και πρόσθεσε πως για το περιεχόμενο των συνομιλιών του αυτών ενημέρωσε σήμερα τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους.....
    - See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/62497#sthash.B11dS13X.dpuf
    29/8/13

    ReplyDelete
  2. Αναβλήθηκε πτήση των ΚΑ για τη Βηρυτό....

    Αναβλήθηκε για αύριο η αποψινή πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών για Βηρυτό, λόγω της κατάστασης στην Συρία.

    Μετατέθηκε για αύριο στις 05:15 το πρωί η αποψινή πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών (CY 342) για τη Βηρυτό του Λιβάνου, η οποία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Λάρνακα στις 20:30.

    Αρμόδια πηγή άφησε να εννοηθεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αναβολή της πτήσης για αύριο το πρωί δεν είναι άσχετη με την κατάσταση στην Συρία.

    Ξεκάθαρο είναι πλέον το γεγονός ότι η Κύπρος αποτελεί είτε άμεσα είτε έμμεσα μέρος του σχεδίου δράσης των συμμάχων εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

    Τα 6 υπερσύγχρονα μαχητικά τύπου Εurofighter Typhoon της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκονται σταθμευμένα στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, όπως επιβεβαίωσε και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, μετά και την καταγραφή της άφιξής τους από την κάμερα του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Reuters, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφιβολίας.

    Ακόμα και αυτά όμως εξανεμίζονται στο άκουσμα ότι το απόγευμα έφτασαν στη βάση Ακρωτηρίου άλλα 6 βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tornado.

    Επίσημη τοποθέτηση της βρετανικής Κυβέρνησης παραμένει ότι τα αεροσκάφη δεν πρόκειται να λάβουν μέρος σε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, αλλά αναπτύσσονται στην περιοχή προληπτικά με σκοπό αμυντικό, για την ενίσχυση της ασφάλειας των βάσεων «σε μια περίοδο υψηλής έντασης στην ευρύτερη περιοχή».....
    - See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/62501#sthash.vPT8ZEtW.dpuf
    29/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin