Sunday, August 3, 2014

Δεν υπάρχει ημέρα να διασχίσουμε τον περιφερειακό χωρίς να συναντήσουμε σκοπιανό αυτοκίνητο μη νόμιμο.

ΑΝ(5/8/13)
Πράγματι, από την φωτογραφία στο ύψος της Πυλαίας φαίνεται καθαρά το αυτοκόλλητο με τα αρχικά ΜΚ που δηλώνει σαφώς Μακεδονία. Πουθενά δίπλα, παραδίπλα δεν υπάρχει το ακυρωτικό σήμα επιφύλαξης (ΕΙΚ.1,2) που θα έπρεπε να έχει κολλημένο από τα σύνορα για να πληρεί τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Οι παραλίες Χαλκιδικής και Πιερίας έγιναν και φέτος μάρτυρες σκοπιανών αυτοκινήτων που δηλώνουν σε Έλληνες και ξένους Μακεδονία, χωρίς την απαραίτητη ακύρωση από την χώρα μας (ΕΙΚ.1,2). Συνέβησαν και περιστατικά καταστροφής πινακίδων που καταγράφηκαν από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Επί πλέον, από σκοπιανά ΜΜΕ, διαδόθηκε ότι το ΥΠΕΞ της χώρας τους επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στην χώρα μας για δήθεν βανδαλισμούς κλπ.

Τι να την κάνουμε την συζήτηση και το προβληματισμό αν η Ελλάδα έθεσε ή όχι βέτο στο Βουκουρέστι και αν κατάφερε σε επόμενες Συνόδους, -Στρασβούργο (’09), στη Λισσαβόνα (’10), και στο Σικάγο (’12)- την μη εισδοχή των Σκοπίων σε Ευρώπη και Νάτο. Αυτές ήταν αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον μετά από ομαδική πίεση των συμμάχων μας π.χ.
Η Ενδιάμεση Συμφωνία προβλέπει, αν ισχύει ακόμα, την μη αντίρρηση της χώρας μας αν θελήσουν να μπουν με το όνομα FYROM. Μετά, τι όνομα θα χρησιμοποιούν δεν προβλέπεται. Αυτό που μένει και δεν αλλάζει είναι η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, που προφανώς δεν έγινε μάθημα. 

 • Το κάθε τι που δεχόμαστε καταγράφεται και αξιολογείται από την απέναντι πλευρά. Το γεγονός ότι δεχθήκαμε αυτοκίνητα με αρχικά ΜΚ , κάθε μορφής να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είτε συνειδητά, χάριν του συναλλάγματος, είτε από παράλειψη, λόγω φόρτου εργασίας, καταγράφηκε και θα το βρούμε μπρος μας στην επόμενη φάση. 
 • Σημαντικό όμως είναι, και δεν πρέπει να ξεχαστεί, ότι η μη νόμιμη αντίδραση στο φαινόμενο αυτό δεν είναι ευθύνη των πολιτικών μόνο.
5/8/13
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

--

1 comment :

 1. Во Грција украдени таблички од FYROMско возило...

  Уште едно FYROMско семејство се врати со оштетено возило, односно со украдени таблички по викенд поминат во Грција.

  Во текот на вчерашниот ден, на Граничниот премин „Богородица“, Г.Ј. Од Скопје кој управувал патничко возило „„Фолксваген Голф“ со скопски регистерски ознаки, пријавил дека во туристичкото место Полигирос, му биле украдени комплет табличките, а кражбата ја пријавил и во грчката полиција.

  Со овој новорегистриран случај, во изминатиот период од страна на нашата гранична полиција евидентирани се вкупно 40 оштетувања на возила и одземања на таблички. Од 40-те оштетувања кои ги пријавиле FYROMските државјани, 32 се кражби на регистарски таблички, од кои во 24 случаи се украдени обете таблички. Предничи туристичкото место Ханиоти каде што досега се евидентирани 13 кражби и Неа Пори (6). По однос на оштетените возила бројката на вакви настани сега нарасна на 7 случаи.....http://www.sitel.com.FYR/FYR/vo-grcija-ukradeni-tablichki-od-makedonsko-vozilo
  6/8/13

  ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin