Thursday, August 29, 2013

Π. Παναγιωτόπουλος: Έκτακτη χρηματοδότηση των ανασκαφών της Αμφίπολης.

Τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ανασκαφών στο λόφο Καστά, στην αρχαία Αμφίπολη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης επίσκεψής του στην ανασκαφή, σήμερα, ο υπουργός πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο κ. Παναγιώτόπουλος επισκέφθηκε τον χώρο της ανασκαφής, συνοδευόμενος από την γενική γραμματεία Λίνα Μενδώνη.

Οι επικεφαλής του υπουργείου ενημερώθηκαν από τους αρχαιολόγους και υποσχέθηκαν νέα έκτακτη χρηματοδότηση 40.000 ευρώ για την απρόσκοπτη συνέχιση του αρχαιολογικού έργου (μέχρι σήμερα έχουν ανασκαφεί τα 405 μέτρα από τα συνολικά 500 τού εντυπωσιακού περιτοιχίσματος του τύμβου, με το άγνωστο - προς το παρόν - “περιεχόμενο”).

Σχολιάζοντας τη δημοσιότητα που έλαβε το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη ανασκαφή και τα “πρόωρα” - αν μη τι άλλο - συμπεράσματα για το περιεχόμενο του τύμβου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά: “Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι επιστήμονες, που θα πρέπει να τους εμπιστευόμαστε απόλυτα. Να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να επιδεικνύουμε - όλοι - υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση. Οι βιαστικές κινήσεις και οι επιπολαιότητες κάνουν κακό”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε με την ευκαιρία πως το Υπουργείο “θα φροντίσει με όλα τα μέσα να προχωρήσουν οι ανασκαφές σε όλη τη χώρα”, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει στις ανασκαφές και τους αρχαιολογικούς χώρους.

  • Ο υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε επίσης και άλλες θέσεις, όπου εκτελείται ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Αμφίπολης, όπως το αρχαίο Γυμνάσιο και ο Βυζαντινός Πύργος και υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει σύντομα.
agelioforos.gr
29/8/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin