Saturday, August 3, 2013

39 χρόνια από την κατάληψη της Αμμοχώστου. ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑ

Ο δήμος της κατεχόμενης πόλης του Ευαγόρα διοργανώνει το βράδυ την καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αμμοχώστου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του πολιτιστικού κέντρου του δήμου Αμμοχώστου και θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Της εκδήλωσης η οποία θα αρχίσει στις 9 το βράδυ θα προηγηθεί πορεία από την πλατεία της Δερύνειας προς το οδόφραγμα όπου αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον δήμαρχο Αλέξη Γαλανό, θα επιδόσει ψήφισμα σε αξιωματικό των Ηνωμένων Εθνών.

03/08/2013 - 11:14
http://www.politisnews.eu

1 comment :

  1. Μαζική η συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια...

    Σαν μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή κόσμου των τελευταίων χρόνων χαρακτηρίζεται η χθεσινοβραδινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

    Για πρώτη ίσως φορά ύστερα από αρκετά χρόνια στην πορεία προς το οδόφραγμα έδωσαν το «παρών» τους τόσοι Αμμοχωστιανοί και όχι μόνον.
    Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλέξη Γαλανό, τον οποίον πλαισίωναν πρώην Δήμαρχοι της Αμμοχώστου επέδωσαν το ψήφισμά τους προς τον αξιωματικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με το οποίο μεταξύ άλλων καταδικάζουν την συνεχιζόμενη κατοχή της πόλης τους από τον τουρκικό στρατό κατοχής ζητώντας επιτακτικά την επιστροφή της Αμμοχώστου και την επανεγκατάσταση των νομίμων κατοίκων της.

    Στην κύρια εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενη Αμμοχώστου χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ο οποίος ευχήθηκε όπως πολύ σύντομα όλοι γιορτάσουμε τα ελευθέρια της Αμμοχώστου στο ΓΣΕ, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Ιωάννης Σγουρός οι οποίοι αφού εξέφρασαν την συμπαράσταση του ελληνισμού προς την δεινοπαθούσα Κύπρο υπογράμμισαν την σημασία της ενότητας ως βασική προϋπόθεση της επιτυχίας του αγώνα για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας.

    Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να αναφερθούν στην παντελή έλλειψη της αλληλεγγύης από μέρους των ευρωπαίων εταίρων μας τους οποίους χαρακτήρισαν ως υποκριτές.

    Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός αφού επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής πλεύσης και νοοτροπίας με την αποφυγή των λαθών του παρελθόντος τόνισε ότι «σήμερα χρειαζόμαστε ενότητα, γνώση, εμπειρογνωμοσύνη, αξιοπιστία και πάνω απ` όλα να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του Λαού».

    «Η δική μας επιστροφή» είπε ο Αλέξης Γαλανός, «θα είναι το πρώτο βήμα για να απαλλαγεί όλο το νησί μας από την κατοχή και τον εποικισμό. Για μας τους οραματιστές της επιστροφής είναι μεν η Αμμόχωστος βασιλεύουσα στις σκέψεις μας, στη ψυχή μας, στην κάθε μας πράξη, αλλά πάντα βασίλισσα είναι η Κύπρος μας».
    «Κοιτάξτε απέναντι την Αμμόχωστο. Τα φώτα είναι σβηστά. Θα ανάψουν. Θα τα ανάψουμε» κατέληξε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου.....http://www.onlycy.com/367845
    4/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin