Thursday, August 15, 2013

Έρογλου:"Δεν υπάρχει επιστροφή στην προ του 1974 εποχή"

Η «τουρκική ειρηνευτική επιχείρηση», όπως ο Ντερβίς Έρογλου αποκάλεσε την εισβολή, δεν έγινε μόνο για να εμποδίσει την εξόντωση των Τ/κ, αλλά για τον τερματισμό της σφαγής μεταξύ των Ε/κ και να αποφευχθεί το νησί από το να γίνει ελληνικό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης σε ομιλία του σε εκδήλωση για τους Τ/κ, θύματα στα χωριά Μαράθα, Σανταλάρι, Αλόα ανέφερε ότι η δεύτερη φάση της εισβολής έγινε κατόπιν επίθεσης των Ε/κ και των Ελλήνων εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και τ/κ κατοίκων και υποστήριξε ότι οι Ε/κ προχώρησαν σε μαζικές δολοφονίες πολιτών.


Εχει σημασία να προχωράμε μπροστά χωρίς να εγκλωβιζόμαστε στο παρελθόν, συνέχισε ο Ντερβίς Έρογλου υποστηρίζοντας ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και ο τ/κ «λαός» ποτέ δεν θα εγκαταλείψει το δικαίωμά του για να αυτοδιοικείται. Είναι αδιαμφισβήτητη, συνέχισε, η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκία για τους Τ/κ και κάλεσε τους Ε/κ να εγκαταλείψουν το όνειρό τους – όπως είπε – για να γυρίσουμε στην κατάσταση προ του 1974.

 Επισημαίνοντας ότι η πρόταση της τ/κ πλευράς να πραγματοποιηθεί μια πολυμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των τριών εγγυητριών δυνάμεων είναι ακόμη σε ισχύ, ο Ντερβίς Έρογλου προέτρεψε την Ελλάδα να ενθαρρύνει την ε/κ πλευρά να εργαστεί για τη διευθέτηση του προβλήματος και όχι να προκαλεί προσκόμματα.
TV100.GR
15/8/13
--
-
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin