Ρωσία και ΠΓΔΜ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην κατασκευή τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» και για την προμήθεια φυσικού αερίου στη χώρα, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της  η ρωσική  κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περίπτωση επιβεβαίωσης των σχεδίων κατασκευής, ο όμιλος  Gazprom και η εταιρεία της ΠΓΔΜ « Ενεργειακοί πόροι της ΠΓΔΜ» θα δημιουργήσουν μεικτή εταιρεία για την υλοποίηση του έργου, με μια ισότιμη κατανομή των μετοχών (50%). Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο προσέλκυσης και άλλων μετόχων και περαιτέρω ανακατανομή των μεριδίων.

Τα συγκεκριμένα ποσά, οι όροι και οι προϋποθέσεις  παροχής φυσικού αερίου στην ΠΓΔΜ θα καθορίζουν οι συμβάσεις μεταξύ Gazprom  και της εταιρείας «Ενεργειακοί Πόροι της ΠΓΔΜ», ενώ μόνο η Gazprom θα έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του νέου τμήματος του αγωγού.


Η συμφωνία  ορίζει επίσης τις υποχρεώσεις της ΠΓΔΜ, η οποία δεσμεύεται να μην επιβάλει περιορισμούς σε τυχόν ρωσικές επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες εμπίπτουν στο πλαίσιο της συμφωνίας, καθώς και να παρέχει στην Gazprom ευνοϊκούς τελωνιακούς και φορολογικούς όρους.
http://rbth.gr
6/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

 ----------

*(Gazprom's map after the necessary correction with the name "FYROM".  
GREECE recognised this country with the name "FYROM")