Wednesday, July 17, 2013

ΣτΕ: Όχι στο «πάγωμα» της δημοπρασίας για την ανέγερση Τεμένους στην Ιερά Οδό

Οι κάτοικοι της περιοχής του Βοτανικού ζητούσαν το «πάγωμα» της διαδικασίας μέχρις ότου να συζητηθεί η κύρια προσφυγή τους...

Απορρίφθηκε από την προεδρεύουσα του θερινού τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Μαίρη Σαρπ, η αίτηση που είχαν καταθέσει επτά κάτοικοι του Βοτανικού, ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα «πάγωνε» τη διακήρυξη ανοικτής δημοπρασίας προς επιλογή αναδόχου για την ανέγερση Τεμένους επί της Ιεράς Οδού.
Οι κάτοικοι της περιοχής του Βοτανικού ζητούσαν το «πάγωμα» της διαδικασίας μέχρις ότου να συζητηθεί η κύρια προσφυγή τους, 28 Ιανουαρίου 2014. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην προσφυγή τους στο ΣτΕ, η κατασκευή του Τεμένους σε έκταση 17 στρεμμάτων στη θέση του παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού θα αλλοιώσει το περιβάλλον της περιοχής τους και θα επιφέρει την πλήρη διατάραξη της ασφάλειας της καθημερινής ζωής των κατοίκων.



Ακόμη, το Τέμενος κατά τους προσφεύγοντες, θα αποτελέσει κέντρο διαμάχης διενέξεων και αποσταθεροποίησης της ζωής των κατοίκων του Βοτανικού, ενώ η δαπάνη ανέγερσής του θα επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσουν αυξημένα βάρη λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης. 

 http://www.protothema.gr
17/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin