Monday, July 8, 2013

Εκκενώθηκε η Ελλασόνα λόγω πυρκαγιάς . Κίνδυνος ανάφλεξης πυρομαχικών σε στρατόπεδο.

Να εκκενώσουν την Ελασσόνα καλεί τους κατοίκους της για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πασχόπουλος, λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται πολύ κοντά στην πόλη και σε στρατόπεδο όπου φυλάσσονται πυρομαχικά. 
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι σε δασική περιοχή με πεύκα, λίγο έξω από την Ελασσόνα και κοντά στην στρατιωτική μονάδα 361 ΠΑΠ. 
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική η είκονα που δίνουν τα εναέρια μέσα για την πυρκαγιά είναι καλύτερη. 

Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 5 της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος συνδράμουν που πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 http://www.enet.gr
8/7/13 -

3 comments :

  1. Απόφαση για εκκένωση της Ελασσόνας λόγω της πυρκαγιάς...

    Απόφαση για εκκένωση της πόλης της Ελασσόνας, για προληπτικούς λόγους έλαβε ο δήμαρχός της Γιώργος Πασχόπουλος, καθώς η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη και σε στρατόπεδο όπου φυλάσσονται πυρομαχικά.

    Επιτόπου βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι είχαν συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δυνατόν καλύτερα η κατάσταση.

    Πάντως, παρότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις η φωτιά βρίσκεται υπό σχετικό έλεγχο τουλάχιστον όσον αφορά στο σημείο όπου βρίσκονται τα πυρομαχικά.

    Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι- από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία - σε δασική περιοχή με πεύκα, λίγο έξω από την Ελασσόνα και κοντά στην 361 ΠΑΠ, στρατιωτική μονάδα που ανήκει στην διοίκηση Συκουρίου, όπου φυλάσσονται και πυρομαχικά.

    Στην περιοχή επιχειρούν 14 υδροφόρα οχήματα που προέρχονται από όλη την Θεσσαλία με 28 πυροσβέστες, καθώς και τμήμα με 19 πεζοπόρους. Από αέρος την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη (2 από Αθήνα, 2 από Θεσσαλονίκη και 1 από Αγχίαλο) και ένα ελικόπτερο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕΜΠΕ
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=182983
    8/7/13

    ReplyDelete
  2. Έληξε ο συναγερμός για εκκένωση .... Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ελασσόνα...

    ..... Στις 6.10 το απόγευμα όμως έληξε ο συναγερμός εκκένωσης της πόλης της Ελασσόνας. « Όλοι μας περάσαμε ένα πολύ μεγάλο σοκ», δηλώνει ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος. «Η Ελασσόνα κινδύνευσε με ολοκαύτωμα. Η Πολιτεία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, που παρά τις επανειλημμένες πιέσεις μας για απομάκρυνση της ΠΑΠ από την πόλη μας, δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και τόσα χρόνια», όπως είπε.

    Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να περιορίσουν τη φωτιά, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει πια η αποθήκη που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η είκονα που δίνουν τα εναέρια μέσα για την πυρκαγιά είναι πλέον καλύτερη.

    Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 5 της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος συνδράμουν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Δ.Χ.
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=373603
    8/7/13

    ReplyDelete
  3. Κάηκαν 100 στρέμματα δασικής έκτασης στην Ελασσόνα ...

    Αν και η φωτιά κατασβέστηκε από τη Δευτέρα το βράδυ ωστόσο στην περιοχή παραμένουν για προληπτικούς λόγους τρία οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων πυροσβεστών καθώς και ο στρατός
    Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ελασσόνας, για μεταφορά της 361 ΠΑΠ στρατιωτικής μονάδας, η οποία φιλοξενεί αποθήκες με πυρομαχικά και βρίσκεται μία ανάσα από την πόλη, επανέφερε στην επιφάνεια με τον πλέον επιτακτικό τρόπο, η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην περιοχή.

    Φωτιά η οποία απείλησε τις αποθήκες, λαχτάρησε του κατοίκους και οδήγησε τον δήμαρχο Ελασσόνας Γιώργο Πασχόπουλο να εκδώσει εντολή εκκένωσης της πόλης για προληπτικούς λόγους. Εντολή η οποία εν συνεχεία ανακλήθηκε, καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή από εδάφους και αέρος, οι οποίες από ένα σημείο και μετά ενισχύθηκαν και από στρατιώτες. Αν και η φωτιά κατασβέστηκε από τη Δευτέρα το βράδυ ωστόσο στην περιοχή παραμένουν για προληπτικούς λόγους τρία οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων πυροσβεστών καθώς και ο στρατός. Συνολικά κάηκαν 100 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πεύκα......http://www.protothema.gr/greece/article/293571/kaikan-100-stremmata-dasikis-ektasis-stin-elassona/
    10/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin