Monday, July 15, 2013

Η Κυβέρνηση συζητά με το Ισραήλ για αγορά πολεμικών πλοίων


 -
Σε απευθείας διαπραγμάτευση με την Κυβέρνηση του Ισραήλ θα έρθει η Κυπριακή Κυβέρνηση, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο αγοράς πολεμικών πλοίων τα οποία θα είναι επιφορτισμένα με την επιτήρηση της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Η Βουλή, στη συνεδρία της, την περασμένη Τετάρτη άναψε στην ουσία το πράσινο φως αίροντας τον αστερίσκο που υπήρχε στο προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος προβλέπει αποδέσμευση κονδυλίου 100-120 εκατομμυρίων Ευρώ, σε βάθος χρόνου, για την απόκτηση των δύο πολεμικών πλοίων.

Τα επικρατέστερα σενάρια....


Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα έρθει σε απευθείας διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση του Ισραήλ το οποίο διαθέτει προς πώληση πλοία για τα οποία επιδικνύεται ενδιαφέρον και μάλιστα διατίθενται σε λογικές τιμές.

Αυτό το σενάριο, το οποίο προς το παρόν είναι το επικρατέστερο, φαίνεται να προσκρούει στην άρνηση της Βουλής, η οποία σύμφωνα πάντα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που μετέδωσε το Σίγμα, θέλει να έχει ενώπιόν της αρκετές επιλογές προτού καταλήξει.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Σίγμα, υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο το οποίο στοιχίζει πιο ακριβά αλλά σίγουρα είναι πιο αξιόπιστο. Αφορά τη γαλλική Κορβέτα ανοικτής θαλάσσης τύπου Στέλθ, πλοίου δηλαδή, που δεν εντοπίζεται από ραντάρ όπως αυτό, που απέστειλαν οι Γάλλοι πριν από τρεις μήνες στο λιμάνι της Λεμεσού.

ΥΠΑΜ: Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ενεργειακής ασφάλειας

Σε δηλώσεις του στις Τομές στα γεγονότα, ο ΥΠΑΜ, Φώτης Φωτίου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για αγορά πολεμικών πλοίων. Επεσήμανε ότι πρόκειται για δύο πλοία ανοικτής θαλάσσης για την επιτήρηση της ΑΟΖ μας που είναι, τόνισε, η ελπίδα μας.

"Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ενεργειακής ασφάλειας δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα λόγια αλλά πρέπει να προχωρούμε σε πράξεις", επεσήμανε.
- See more at: http://www.sigmalive.com
15/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

--------------

 

 

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin