Tuesday, July 30, 2013

Τουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε ιταλικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ

Το ιταλικό πλοίο προσεγγίσθηκε από πυραυλάκατο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού η οποία είχε ξεκινήσει από τη  κατεχόμενη Αμμόχωστο....

Επεισόδιο στα ανοικτά της Πάφου στη Κύπρο σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα όταν τουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε και απέκοψε τελικά την πορεία ιταλικού πλοίου που ενεργούσε για λογαριασμό της (Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου) cyta στο πλαίσιο εργασίας πόντισης ειδικού καλωδίου (οπτικών ινών) που θα ενώνει την Κύπρο με άλλες χώρες της Μεσογείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», το πλοίο «Odin Finder», ιταλικής σημαίας, έπλεε στα νοτιοδυτικά της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα εξερχόταν από το σημείο όπου συναντούνται τα θαλάσσια οικόπεδα 7 και 1 της κυπριακής ΑΟΖ. Το πλοίο (της εταιρείας GAS) διενεργούσε βυθομέτρηση καλύπτοντας μια νοητή γραμμή από τα νότια της Πάφου προς τα δυτικά.

Το ιταλικό πλοίο προσεγγίσθηκε από πυραυλάκατο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού η οποία είχε ξεκινήσει από τη  κατεχόμενη Αμμόχωστο.


 http://www.protothema.gr
30/7/13

1 comment :

  1. Πληροφορίες για τουρκικό μπλόκο στην κυπριακή ΑΟΖ...

    Τουρκική πυραυλάκατος φέρεται να παρεμπόδισε την πορεία ιταλικού πλοίου που επιχειρούσε την πόντιση καλωδίου για λογαριασμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στα όρια των οικοπέδων 7 και 1 της κυπριακής ΑΟΖ.

    Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ η εφημερίδα «Πολίτης» το οποίο σημειώνει ότι το τουρκικό σκάφος μπήκε στην πορεία του ιταλικού πλοίου «Odin Finder» με αποτέλεσμα το τελευταίο να ζητήσει οδηγίες και τελικά να επιστρέψει στην Πάφο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, στην οποία παρέστη και ο υπουργός Άμυνας και ενημερώθηκαν Ιταλία και ΗΠΑ.

    Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ούτε διαψευστεί από την κυπριακή κυβέρνηση.

    Πηγή: ΑΠΕ
    Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
    http://www.zougla.gr/kosmos/article/plirofories-gia-parempodisi-italikou-pliou-stin-kipriaki-aoz
    30/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin