Wednesday, July 24, 2013

Από τη μύγα ξύγκι προσπαθούν να βγάλουν οι Σκοπιανοί. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΠΟΠΟΣΚΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Με μια λακωνική ανακοίνωση αναφέρθηκε το υπουργείο των Εξωτερικών στη συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ:

«Οι κ.κ. Βενιζέλος και Πόποσκι ανασκόπησαν τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των γνωστών θέσεων των δύο πλευρών».

Στον αντίποδα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, όπου υπογραμμίζεται πως επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών και σημειώνεται ότι «οι κ.κ. Πόποσκι και Βενιζέλος αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα σημαντικά ζητήματα, όπως οι προοπτικές προόδου στην πορεία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ κατά την τρέχουσα λιθουανική και στη συνέχεια κατά την ελληνική προεδρία στην ΕΕ και οι προοπτικές εντατικοποίησης του διαλόγου για το ζήτημα του ονόματος».



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου των Εξωτερικών, «συζητήθηκαν επίσης οι διαφορετικές αντιλήψεις για την πολιτική προτεραιότητα που δίνουν οι δύο πλευρές στην επίλυση της διένεξης για το όνομα, καθώς και οι συνέπειες του χρέους και της οικονομικής κρίσης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα όσα ο κ. Πόποσκι είπε στον κ. Βενιζέλο:

«Ο κ. Πόποσκι υπογράμμισε στο πλαίσιο της συνάντησης τις προσπάθειες για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, την ανάγκη για μεγαλύτερη δέσμευση της Αθήνας σε πολιτικό επίπεδο και τα οφέλη της ανοιχτής πρόσβασης και της ανεμπόδιστης ροής ανθρώπων, επιχειρήσεων και ιδεών μεταξύ των δύο χωρών».

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των Σκοπιανών, ο κ. Πόποσκι επέμεινε στην πρόταση Γκρούεφσκι προς τον Έλληνα πρωθυπουργό (την οποία ο κ. Σαμαράς έχει απορρίψει με απαντητική του επιστολή), μιλώντας για την ανάγκη να υπάρξει «στοχευμένος διάλογος» σε όλα τα επίπεδα, «ιδιαίτερα στο κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να ξεπεραστεί η μοναδική διμερής διαφορά». 

 http://www.elzoni.gr
24/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin