Sunday, July 21, 2013

Γ.Ομήρου για Τουρκία: Στόχος ο φυσικός πλούτος της Κύπρου

Πάφος: Η τουρκική ηγεσία εποφθαλμιά τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι .

Ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τους Τ/Κ, είπε για να λάβουν το μερίδιο το οποίο, όπως ισχυρίζονται δικαιούνται από τα κοιτάσματα φυσικού αεριού.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο σημείωσε ότι όσο συνεχίζεται η κατοχή  και όσο οι Τ/Κ είναι όμηροι του τουρκικού επεκτατισμού δεν υπάρχει νομικό ή ηθικό  έρεισμα για διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου της χώρας.



Αν η Τουρκία επιθυμεί με ειλικρίνεια, υπέδειξε, οι Τουρκοκύπριοι να απολαύσουν τα δικαιώματα τους ως πολίτες της Κυπριακής  Δημοκρατίας οφείλει να τερματίσει άμεσα την κατοχή , να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους και να αποδεχτεί δίκαιη και δημοκρατική λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι οι απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας επαναφέρουν πολιτικές και διπλωματία των κανονιοφόρων και αποτελούν μορφή σύγχρονης πειρατείας.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/154622/stochos-o-fysikos-ploutos-tis-kyprou#sthash.2RRqQkNR.dpuf

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin