Tuesday, July 2, 2013

Αντεπίθεση γειτόνων σε ΕΕ και Κίνα- ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΕ, ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Αναπότρεπτη χαρακτήρισε τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Τούρκος υπουργός ζήτησε τη στήριξη της Γερμανίας για την εκπλήρωση του στόχου ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση, επικαλούμενος τις ειδικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η δημοκρατία στην Τουρκία δεν είναι δημοκρατία δευτέρας διαλογής», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η χώρα διαθέτει τις απαραίτητες δομές, όπως ένα κράτος δικαίου και συμμετοχική δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, επίσκεψη στην Κίνα, πραγματοποιεί από χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκρούεφσκι, θα έχει και συναντήσεις με εκπροσώπους κινεζικών εταιριών από διάφορους τομείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη χώρα του.

Σε συνέντευξη του στο κινέζικο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, o κ. Γκρούεφσκι αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες, που προσφέρει η χώρα του και κάλεσε τις κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι τα Σκόπια μπορούν να αποτελέσουν πύλη για την παραγωγή και προώθηση κινεζικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δημιουργίας ελεύθερης οικονομικής ζώνης στα Σκόπια αποκλειστικά για κινεζικές εταιρίες που θα επένδυαν στην ΠΓΔΜ. 
http://www.elzoni.gr
2/7/13

1 comment :

  1. Και τα Σκόπια αναζητούν επενδύσεις από την Κίνα...

    Επίσκεψη στην Κίνα, πραγματοποιεί από την Δευτέρα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ.

    Ο Γκρούεφσκι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, θα έχει και συναντήσεις με εκπροσώπους κινεζικών εταιριών από διάφορους τομείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην ΠΓΔΜ.

    Σε συνέντευξη του στο κινέζικο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, o πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες, που προσφέρει η χώρα του και κάλεσε τις κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι τα Σκόπια μπορούν να αποτελέσουν πύλη για την παραγωγή και προώθηση κινεζικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά.

    Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δημιουργίας ελεύθερης οικονομικής ζώνης στα Σκόπια αποκλειστικά για κινεζικές εταιρίες που θα επένδυαν στην ΠΓΔΜ.
    http://www.tanea.gr/news/world/article/5026870/kai-ta-skopia-anazhtoyn-ependyseis-apo-thn-kina/
    2/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin