Thursday, July 11, 2013

Πρώτη νίκη εντός της Ευρωβουλής . Αυξάνεται το ποσοστό της συγχρηματοδότησης των προγραμμάτων από την Ε.Ε., από 50% σε 85%

Υιοθετήθηκε τροπολογία της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους
Αυξάνεται το ποσοστό της συγχρηματοδότησης των προγραμμάτων που θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από 50% σε 85%

Πρώτη νίκη εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιτεύχθηκε χθες, αφού το Σώμα υιοθέτησε τροπολογία της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένης Θεοχάρους, με την οποία αυξάνεται το ποσοστό της συγχρηματοδότησης των προγραμμάτων που θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από 50% σε 85%. Εν ολίγοις, από χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο σε επίπεδο Τριλόγου και εν συνεχεία με το Συμβούλιο, έχοντας τη θέση γι' αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης στο 85%.


Τα προγράμματα αυτά είναι ενταγμένα στην Πολιτική Συνοχής και των διαρθρωτικών ταμείων για την περίοδο του Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2021. Πλέον, το ποσοστό συγχρηματοδότησης αυξάνεται από 50 σε 85%, κάτι που, σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, είναι το πρώτο θετικό βήμα συλλογικής προσπάθειας μαζί με τον Πρόεδρο Δήμων και Κοινοτήτων, και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Πλέον, αρχίζει μια νέα διαπραγμάτευση σε επίπεδο Τριλόγου και Συμβουλίου, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχει σαφή θέση, ότι δηλαδή θα αυξηθεί η συγχρηματοδότηση στο 85%, που σημαίνει μεγαλύτερες δυνατότητες απορροφητικότητας για την Κύπρο στον τομέα των διαρθρωτικών ταμείων.
  • Λόγω της οικονομικής κρίσης, η Κύπρος είναι αδύνατο να απορροφήσει προγράμματα με ποσοστό χρηματοδότησης της τάξης του 50%. «Γι' αυτό η τελική απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου για αύξηση του ποσού συγχρηματοδότησης στο 85%, όπως συνέβη και με την Ελλάδα, είναι η ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης των εταίρων προς την αιμάσσουσα κυπριακή οικονομία», ανέφερε η κ. Θεοχάρους.
Σημειώνεται ότι από τούδε και στο εξής η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τις δικές της μάχες, προκειμένου η τροπολογία Θεοχάρους να υιοθετηθεί σε επίπεδο Τριλόγου, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Υπό αυτές τις συνθήκες, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας, τις οποίες η κυπριακή κοινωνία και οικονομία έχουν ανάγκη, ειδικώς σε περιόδους ύφεσης, όπως αναμένεται να είναι το τρέχον και το επόμενο έτος. 
 http://www.sigmalive.com/simerini
11/7/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin