Saturday, June 29, 2013

Ύστατες προσπάθειες για διαφοροποίηση του ELA

Η μετατροπή του ELA σε μακροχρόνιο δανεισμό και η εξασφάλιση πολιτικής  διαβεβαίωσης, δια στόματος Μάριο Ντράγκι, ότι θα στηριχθεί η τράπεζα Κύπρου με πλήρη παροχή ρευστότητας, είναι οι στόχοι του προέδρου Αναστασιάδη για την επικείμενη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη. «Ήδη, στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κ. Ντράγκι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα και για αυτό έγινε εκ μέρους του κ. Ντράγκι αποδεκτό να γίνει και μια συνάντηση, στην παρουσία μάλιστα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.

Στη συνάντηση, αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει οριστικά το θολό τοπίο γύρω από την τράπεζα Κύπρου. «Για να γίνει αποδεκτή μια τέτοια συνάντηση, στην έδρα μάλιστα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φραγκφούρτη, σημαίνει ότι γίνεται αποδεκτή η επιχειρηματολογία και αναγνωρίζεται το θέμα των πρακτικών δυσκολιών σε κάποια σημεία εφαρμογής της δανειακής σύμβασης». Με βάση αυτή την αναγνώριση, πρόσθεσε, θα γίνει η συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη δώσει εντολές να ετοιμαστούν σενάρια που αφορούν την επίλυση αυτών των πρακτικών δυσκολιών και θα τα παρουσιάσει εκεί ο Υπουργός Οικονομικών με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, έτσι ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση η οποία σιγά-σιγά να δίνει λύσεις στα πρακτικά προβλήματα που αναφύονται.

Δεδομένη θεωρεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης την κατανόηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γι αυτό και κρίνεται σημαντική η συνάντηση, στην οποία η κυπριακή Δημοκρατία δε θα ζητήσει μεταβολή των όρων της δανειακής σύμβασης, αλλά  συμβολή της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας στα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Αρχιεπίσκοπος: «Υποβοηθητική η συνάντηση»

Υποβοηθητική χαρακτηρίζει την επικείμενη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προκειμένου όπως δήλωσε, να εξεταστούν τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος. «Δεν θέλουμε», ανέφερε, «να μας κάνουν χατίρι, αλλά να μην μας αδικήσουν ξανά. Η Τράπεζα Κύπρου θα πάει μπροστά»..

Σημειώνεται πως μία μέρα πριν την κρίσιμη συνάντηση της Φρανκφούρτης, συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, με θέμα στην ατζέντα το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης των εργαζομένων. «Ως κυβέρνηση», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «τονίσαμε την ανάγκη των γρήγορων εξελίξεων της αναδιάρθρωσης της τράπεζας Κ. η αναδιάρθρωση έχει σημασία να γίνει στο σωστό χρόνο».

Μια μέρα μετά τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα παραθέσει διάσκεψη τύπου, για τους τρεις πρώτους μήνες διακυβέρνησης.
  - See more at: http://www.sigmalive.com
29/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin