Saturday, June 22, 2013

Αντίδραση στην ιταλική Βουλή για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Κατίδη στη Νοβάρα

Η ιταλική Βουλή ασχολήθηκε και με την πιθανή μεταγραφή του Γιώργου Κατίδη στη Νοβάρα (ομάδα Β' κατηγορίας)!
Ο βουλευτής  Φάμπιο Λαβάνιο κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Αθλητισμού Ζοσέφα Ιντεμ και στον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του για το γκολ που πέτυχε στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια.

«Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, πρέπει να είναι φορείς αξιών και γενικότερα υγειών παραδειγμάτων προς τους Νέους. Ελπίζω να παρέμβουν οι παράγοντες της λίγκας και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η Νοβάρα υποβαθμίζει τις αντιδράσεις που υπάρχουν για αυτή τη μεταγραφή», είπε ο Λαβάνιο.



Αντίδραση υπήρξε και από την Ενωση Μακάμπι μιάς οργάνωσης η οποία έχει στόχο να στηρίξει την αθλητική και πολιτιστική συνεργασία, μεταξύ ιταλικών και εβραϊκών οικογενειών και κοινοτήτων. 

«Ο παπούς μου ο οποίος ήταν στο Αουσβιτς δεν είχε δεύτερη ευκαιρία. Και δεν προκάλεσε ποτέ κανέναν», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Μακάμπι, Βιτόριο Λάπγουορθ «Το ιταλικό ποδόσφαιρο, στο οποίο συχνά γίνονται επεισόδια στις εξέδρες, δεν χρειάζεται άλλη αφορμή για ένταση».

Η άποψη της Νοβάρα: «Κάθε άνθρωπος χρειάζεται μία δεύτερη ευκαιρία», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής, Μάσιμο Ντε Σάλβο, ο οποίος παραδέχτηκε πως «η κίνηση του Κατίδη ήταν ασεβής προς εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν υποφέρει». 

 http://www.tanea.gr
21/6/13
-
-
***ΣΗΜ. Σήμερα, ο χαιρετισμός έχει κηρυχθεί παράνομος σε Ολλανδία, Τσεχία, Αυστρία και φυσικά...... στην Γερμανία όπου τιμωρείται με......τριετή ποινή φυλάκισης.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin