Friday, June 28, 2013

Κύπρος: Χρεοκοπίας το ανάγνωσμα .... Λόγω αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους

Την πιθανότητα οι οίκοι αξιολόγησης να υποβαθμίσουν προσωρινά την Κύπρο σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας σκιαγράφησε την Παρασκευή ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, εξαιτίας της ρύθμισης που αποφασίστηκε για αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους. 

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ είπε ότι «είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο μπορεί να καταγραφεί». Ότι δηλαδή η Κύπρος κινδυνεύει με χρεοκοπία, αλλά, όπως διευκρίνισε, θα είναι μία πιθανότητα προσωρινή.
«Δεν θα έχει πραγματική ουσία», τόνισε ο Γεωργιάδης, αφού οι ανάγκες της θα είναι καλυμμένες από το πρόγραμμα.

Επανέλαβε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να σημειωθεί ως μια προσωρινή και τεχνικής φύσεως ενέργεια από πλευράς οίκων αξιολόγησης, μέχρι, όπως είπε, να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να επιβεβαιωθεί αυτό που έχει προαναφέρει.
Ερωτηθείς εκ νέου κατά πόσο οι διεθνείς οίκοι θα καταγράψουν το γεγονός ότι η Κύπρος είναι σε στάδιο χρεοκοπίας, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η αξιολόγηση των διεθνών οίκων ίσως να συνεπάγεται με μία άλλη υποβάθμιση, προσωρινή και τεχνικής φύσεως και χωρίς πρακτική επίπτωση, διότι η Κύπρος, υπενθύμισε, είναι άλλωστε εκτός αγορών.
«Μιλάμε για μία ενδεχόμενη και ακαριαία πράξη εκ μέρους των διεθνών οίκων η οποία θα εκδηλωθεί με την εκκίνηση της διαδικασίας της αυτοχρηματοδότησης. Μιλάμε για κάποια 24 ώρα και το θέμα θα είναι λήξαν», παρατήρησε ο υπουργός.
Μανώλης Καλατζής
http://www.enet.gr
28/6/13 
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin