Tuesday, June 4, 2013

Η Κύπρος ζητά να ενταχθεί στις φτωχότερες χώρες της ΕΕ

Την υπαγωγή της Κύπρο σε καθεστώς φτωχής χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορεί να αντλεί περισσότερα κεφάλαια από τα ευρωπαϊκά ταμεία, ζητά η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ, 'Αγγελος Βότσης του ΔΗΚΟ και Γιώργος Βαρνάβας της ΕΔΕΚ κάλεσαν το κοινό να χρησιμοποιεί κυπριακά προϊόντα και έκαναν έκκληση στο υπουργείο Υγείας και 'Αμυνας να χρησιμοποιούνται κυπριακά γεωργικά προϊόντα στα νοσοκομεία και τον στρατό.



Ανέφεραν ακόμα πως οι εξαγωγές το πρώτο τρίμηνο του χρόνου αυξήθηκαν κατά 3.9%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 16,7%.

Η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής συζήτησε επίσης το θέμα του Τουρισμού και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων ,Χάρης Λοϊζίδης, ανέφερε ότι η τουριστική βιομηχανία μέχρι το τέλος Απριλίου κατέγραψε μειώσεις στις αφίξεις κατά 12,5 %.

Παρόλα αυτά, είπε, οι ξενοδόχοι προχώρησαν σε προσλήψεις προσωπικού και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καλύψουν τις απώλειες και τις ζημιές τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

e-typos.com
4/6/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin