Sunday, June 16, 2013

Πυρά από Άνθιμο για μη μετάδοση λειτουργίας από ΕΡΤ, «πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί»

«Είναι αδύνατο να το δεχθεί αυτό ο λαός μας», συνέχισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως, ειδικά η ΕΤ3, «εκφράζει την εθνική κοινωνική συνείδηση» των Ελλήνων στις ακριτικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, με τον Μητροπολίτη να στέκεται στη μη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από τη δημόσια τηλεόραση.

«Ενώ περιμέναμε κάτι καλύτερο, μας ήρθε αυτή η δοκιμασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος κατά το Κυριακάτικο κήρυγμά του που αναρτήθηκε στο YouTube, ερωτώντας τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση εάν σκέπτονται να καταργήσουν «τη Θεία Λειτουργία από την Ελληνική Τηλεόραση.



»Είναι αδύνατο να το δεχθεί αυτό ο λαός μας», συνέχισε ο κ. Άνθιμος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως, ειδικά η ΕΤ3, «εκφράζει την εθνική κοινωνική συνείδηση» των Ελλήνων στις ακριτικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

«Πώς είναι δυνατό να βουβαθούμε σε βόρεια σύνορά μας;» διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως η μετάδοσης της θείας λειτουργίας, «με αναφορές στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας», είναι «κοσμοαγάπητη […] όπου υπάρχει ελληνισμός».

Ο ίδιος σημείωσε δε, ότι από με την απόφαση για κατάργηση της ΕΤ3 «πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί», προσθέτοντας πως αυτού που επιβουλεύονται την Μακεδονία χαίρονται καθώς «’θα σταματήσει ο Άνθιμος επιτέλους, να έχουμε ανοιχτό δρόμο’».

Πηγή: www.skai.gr
16/6/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin