Monday, June 3, 2013

Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ: «Απαξιωτική η λέξη "μπάτσος" για τον έλληνα αστυνομικό»

«Κατάπληξη» προκαλούν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΕΣΥ), σύμφωνα με ανακοίνωσή της, οι δηλώσεις του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση περί απαγόρευσης της οπλοφορίας, τις οποίες θεωρεί «απαξιωτικές». Ο βουλευτής είχε ταχθεί υπέρ της γενικής απαγόρευσης της οπλοφορίας, συμπληρώνοντας: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει και ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί μέσα στη χώρα (όπλο), την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ’ ελάχιστον». 

"Ο κ. Βούτσης θεώρησε σκόπιμο να εκφραστεί απαξιωτικά για τον Έλληνα Αστυνομικό, ισοπεδώνοντας με τα λεγόμενά του το ρόλο, την προσφορά και τους αγώνες μας για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.
Θα αναμέναμε από ένα στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αντιμετώπιζε τα μείζονα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και βεβαίως τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, με ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως σήμερα, που όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να δαμάσουμε τις συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, απεξαρτημένοι από τα καταστροφικά στερεότυπα και τις παρωχημένες νοοτροπίες του παρελθόντος", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ, «στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιοι δεν αναγνωρίζουν την τεράστια απόσταση που έχει διανύσει η Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα και με τη συμβολή του συνδικαλιστικού μας κινήματος, έτσι ώστε να καταστεί ο έλληνας αστυνομικός από παρίας του συστήματος και πειθήνιο όργανο της εκάστοτε εξουσίας, ένστολος πολίτης με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις».  Για να καταλήξει πως "Η αμφισβήτηση των θεσμών, είναι αμφισβήτηση των ίδιων των αρχών της δημοκρατίας". 
www.enet.gr
3/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin