Saturday, June 29, 2013

Κόσοβο: Πετροβολήθηκαν λεωφορεία που μετέφεραν Σέρβους

Λεωφορεία που μετέφεραν Σέρβους, οι οποίοι επέστρεφαν από το ιστορικό μνημείο του Γκαζιμετσάν στο Κόσοβο πετροβολήθηκαν από Αλβανούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δεκάδες άτομα. Όπως αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές, που επικαλείται το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ", στο χωριό Μιλόσεβο, έξω από την Πρίστινα, Αλβανοί επιτέθηκαν με πέτρες στα τελευταία λεωφορεία που εγκατέλειπαν το χώρο, όπου σήμερα εορτάστηκε η επέτειος των 624 ετών από την ιστορική μάχη του Κοσόβου μεταξύ των Σέρβων και των Τούρκων.
Ο ηγούμενος της μονής "Βισόκι Ντέτσανι" Σάβα Γιάνιτς ανέφερε ότι δεκάδες επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού και μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο του σερβικού χωριού Γκρατσάνιτσα.

Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος, ο οποίος χοροστάτησε στην επιμνημόσυνη δέηση στο Γκαζιμεστάν εγκατέλειψε χωρίς προβλήματα το Κόσοβο, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων.
Τραγική ειρωνεία των επεισοδίων αυτών αποτελεί το γεγονός ότι συνέβησαν την ημέρα που η Σερβία, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), έλαβε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με βάση τη διαπίστωση ότι υπήρξε βελτίωση στις σχέσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας.
http://www.agelioforos.gr
28/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin