Tuesday, June 4, 2013

Το Ουράνιο Τόξο ενημερώνει…ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΦΩΤΟ: elzoni.gr
Μετά μεγάλων τυμπανοκρουσιών, το «Ουράνιο Τόξο» παρουσίασε δια του «Ινστιτούτου Μελέτης για την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» αυτό που ονόμασε «έρευνα-αυτοψία» από σπουδαστές και δύο καθηγητές του τμήματος Ιστορίας Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης των Πανεπιστήμιων Regensburg και Munich, περί… δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Με την σημείωση πως «αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας που αποτελεί ένα από τα τελευταία μεγάλα παράδοξα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το «Ουράνιο Τόξο» αναφέρει πως πριν από δύο εβδομάδες 26 σπουδαστές Ιστορίας, Ανθρωπολογίας και παρεμφερών επιστημών από τα πανεπιστήμια του Μονάχου και του Ρέγκενσμπουργκ συνοδευμένοι από τους καθηγητές τους Dr. Ulf Brunnbauer και Dr. Marie– Janine Calic επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΕΣ (Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία)- Ουράνιο Τόξο στη Φλώρινα/Lerin – ως γνωστόν τα ονόματα των πόλεων συνοδεύονται πάντα και από την (αυθαίρετη) σλαβική ονομασία τους.



Σκοπός τους, όπως αναφέρουν, «να μάθουν για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των αυτοαποκαλούμενων "Μακεδόνων" στην Ελλάδα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα μια χώρα-μέλος της ΕΕ χρησιμοποιεί πρακτικές άλλων εποχών αρνούμενη βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στις μειονότητές της».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εκπροσώπους του Προεδρείου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο «για την ιστορία του μακεδονικού κινήματος από την γένεση του ως σήμερα, τα επιτεύγματά του, τα συνεχή προβλήματα με τις κρατικές αρχές, την "Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού" καθώς και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τη δήθεν μειονότητα. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έδειξαν και για την καθημερινότητα των αυτοαποκαλούμενων "Μακεδόνων" και τους τρόπους, με τους οποίους επιλέγουν να δηλώσουν την διαφορετικότητά τους».

Τέλος, το Γραφείο Τύπου του «Ουράνιου Τόξου» αναφέρει πως στους σπουδαστές και τους καθηγητές μοιράστηκε έντυπο υλικό καθώς επίσης και…τα λεγόμενα  "Ελληνο-μακεδονικά" και "Μακεδονο-ελληνικά" λεξικά ως αναμνηστικό δώρο.

www.elzoni.gr
4/6/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin