Thursday, June 20, 2013

ΕΡΤ:Σήμερα το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ!.... Και νέα συνάντηση αρχηγών


Νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στη συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 20:30, «η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε δηλώσεις, ενώ μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ, διαβεβαιώνοντας ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα ευθύνης.

«Ό,τι έχω πει δημόσια, αυτά λέω και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλει σταθερότητα και όχι εκλογές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι καταβάλλει κάθε προσπαθεια για να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει με ολες τις συχνότητές της η ΕΡΤ και με κανονικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι το θέμα της ΕΡΤ δεν ήταν το μόνο που τέθηκε στη σύσκεψη, αλλά επί τάπητος τέθηκαν «και τα ζητηματα της λειτουργίας της κυβερνησης».

Ακόμη, για σήμερα, πριν από τη σύσκεψη, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισει τη χθεσινή συνάντηση «επίπονή διαδικασία» αλλά «και με επιμονή από εμάς για να εξασφαλιστούν όλα εκεινα που ανέφερα», καταλήγοντας πως «προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας».

Οι δηλώσεις Τσίπρα

Στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης έχει πέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες βρέθηκε έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει για ένατη ημέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστή την ΕΡΤ.

«Ας το καταλάβει ο κύριος Σαμαράς. Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο. Και όσο αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, τόσο απομονώνεται και αυτοεγκλωβίζεται», υπογράμμισε, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Για θέατρο σκιών της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης η οποία ανέβασε το έργο "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, προσθέτονυας ότι και οι τρεις αρχηγοί διαγκωνίζονται για το ποιος θα πάρει το ρόλο του καλού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ

Στο μεταξύ, το ΚΚΕ επαναφέρει σήμερα την τροπολογία του για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Η προκλητική και απαράδεκτη απόρριψη από την κυβέρνηση της τροπολογίας του ΚΚΕ, με την ουσιαστική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δείχνει την υποκρισία των δύο κυβερνητικών εταίρων και τη συμφωνία τους στην αντιλαϊκή πολιτική», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

www.elzoni.gr
20/6/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin