Tuesday, June 18, 2013

Αυστηρά μηνύματα από τις Βρυξέλλες ... ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΙ ΡΕΝ

Αποσβολωμένοι παρακολουθούν οι Ευρωπαίοι τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, περιοριζόμενοι να στέλνουν αυστηρά, αλλά γενικόλογα μηνύματα.

«Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι η πρόκληση νέας κρίσης», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικά για το θέμα της ΕΡΤ ο Όλι Ρεν εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί σύντομα λύση ώστε να επανατεθεί σε λειτουργία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη σεβασμού από πλευράς ελληνικών αρχών της κοινοτικής νομοθεσίας για τις απολύσεις.



Νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί απηύθυνε έκκληση για υπευθυνότητα, ώστε να συνεχιστεί στην Ελλάδα η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή.

Ειδικά για την ΕΡΤ, ο κ. Μπαγί υπενθύμισε ότι σύμφωνα με πρωτόκολλο της Συνθήκης του Άμστερνταμ, η διαχείριση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών, υπογραμμίζοντας πάντως παράλληλα ότι ο πλουραλισμός των ΜΜΕ στα κράτη-μέλη, είναι ουσιαστικός για τις δημοκρατικές αρχές της Ε.Ε..

Υπογράμμισε τέλος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει σύντομα μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

www.elzoni.gr
18/6/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin