Saturday, June 1, 2013

Το τέμενος στον Βοτανικό

Ο «Χ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (xronos.gr)
 --
 Απόφαση για την πρώτη πίστωση ύψους 946.000 ευρώ για τη δημοπράτηση με ανοικτή διαδικασία της κατασκευής τεμένους, με μετασκευή υφιστάμενου κτιρίου στην περιοχή του Βοτανικού, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, υπενθυμίζει ότι η χωροθέτηση του τεμένους στον Βοτανικό έγινε με τον νόμο 40142011, με τον οποίο καθορίστηκε η εγκατάσταση και η κατασκευή του λατρευτικού χώρου, περιλαμβανομένων και των απαραίτητων κτιρίων υποστηρικτικών λειτουργιών (χώροι υγιεινής κ.λπ.), σε τμήμα δημοσίου ακινήτου μέσω της κατάλληλης προς τούτο μετασκευής υφιστάμενων κτιρίων. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Κτιριακών Εγκαταστάσεων (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών.



Η είδηση έγκρισης της πρώτης πίστωσης αποτέλεσε την αφορμή δημοσίευσης από το «Χ» για πρώτη φορά της μακέτας, που δείχνει την τελική μορφή που θα έχει το τέμενος των Αθηνών μετά την κατασκευή του. Ο χώρος έχει λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις, παρά τις όποιες ακατανόητες αντιδράσεις, προκειμένου να στεγάσει τις θρησκευτικές ανάγκες των νόμιμα διαβιούντων στην πρωτεύουσα μουσουλμάνων. Όπως διαπιστώνει κανείς από την εικόνα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα 280 τεμένη της Θράκης, που διαθέτουν μιναρέ, κυκλικούς τρούλους, αλλά υπηρετεί προφανώς μία νέα αρχιτεκτονική αντίληψη, αφαίρεσης των όγκων, προκειμένου να υπηρετεί την χρηστικότητα και την άφιξη χιλιάδων πιστών. 



Δήμος Μπακιρτζάκης
1/6/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

1 comment :

  1. Άγονος ο διαγωνισμός για την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό ... Δεν υπήρξε συμμετοχή από εταιρείες ...

    Το έργο έχει προϋπολογισμό 946 χιλιάδων ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης έξι μηνών από την στιγμή που θα υπογραφεί η Σύμβαση...

    Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του πρώτου τεμένους στην Αθήνα από το υπουργείο Υποδομών καθώς δεν υπήρξε συμμετοχή από εταιρείες.

    Το έργο έχει προϋπολογισμό 946 χιλιάδων ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης έξι μηνών από την στιγμή που θα υπογραφεί η Σύμβαση. Ο χώρος κατασκευής του θα είναι 17 στρέμματα στο Βοτανικό στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Στην περιοχή δεν προβλέπεται όμως κατασκευή κατοικιών.

    Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σταματήσει η λειτουργία των παράνομων τζαμιών στο κέντρο της Αθήνας που υπολογίζονται σε περισσότερα από εκατό.
    http://www.protothema.gr/greece/article/293356/agonos-o-diagonismos-gia-tin-kataskeui-tzamiou-ston-votaniko/
    9/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin