Wednesday, June 12, 2013

Κωνσταντινούπολη: "Νοσοκομείο εκστρατείας" έχει γίνει το πάρκο Γκεζί

Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, επιτέθηκαν με δακρυγόνα και ρίχνοντας τόνους νερού με πίεση, κατά διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα, για να ζητήσουν την παραίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.
Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε σε ένα δρόμο στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος με περισσότερα από 5.000 άτομα που κρατώντας τουρκικές σημαίες φώναζαν συνθήματα όπως να «παραιτηθεί η κυβέρνηση» και «Ταγίπ παραιτήσου».


Την ίδια στιγμή, σποραδικές συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου η αστυνομία ανέκτησε τον έλεγχο της πλατείας Ταξίμ, κάνοντας τουλάχιστον δύο εφόδους με χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών.



Το Πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, που απαιτούν την παραίτηση του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει μετατραπεί σε ένα υπαίθριο "νοσοκομείο εκστρατείας", ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Η επείγουσα άφιξη των τραυματιών, πάνω σε αυτοσχέδια φορεία ανακοινώνεται από ένα σφύριγμα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας, περίπου 25 τραυματίες πέρασαν από το κέντρο μας πριν μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο», δήλωσε μια εθελοντής νοσοκόμα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Οι περισσότεροι που έρχονται σε μας είναι κυρίως τραυματίες με εγκαύματα, άνθρωποι που ένιωσαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ή είχαν κάποιο σπάσιμο ή χρειάζονταν ράμματα», συμπλήρωσε η ίδια λέγοντας ότι εκεί προσφέρονται απλά οι πρώτες βοήθειες, και οι τραυματίες στέλνονται στο νοσοκομείο.

 .e-typos.com
12/6/13
--
-

1 comment :

  1. Ηρεμία στην πλατεία Ταξίμ τα ξημερώματα.....

    Η ηρεμία επέστρεψε τα ξημερώματα της Τρίτης προς την Τετάρτη στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετά από 20 ώρες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

    Οι τελευταίες συγκρούσεις στους δρόμους που “επιτρέπουν” την πρόσβαση στην περιοχή, η οποία έχει γίνει το προπύργιο της διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν περί τις 3:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (0:00 GMT).........http://www.onlycy.com/343831-ηρεμία-στην-πλατεία-ταξίμ-τα-ξημερώμα

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin